AK Parti'nin yeni genel başkanı kim olacak?

Bülent Turan AK Parti'nin yeni Genel Başkanı'nın hafta içinde netleik kazanabileceğini söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Düşük profilli başbakan” eleştirilerine tepki göstererek, AK Parti’de düşük profilli mahalle başkanı bile olmadığını

AK Parti'nin yeni genel başkanı kim olacak?

Bülent Turan AK Parti'nin yeni Genel Başkanı'nın hafta içinde netleik kazanabileceğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Düşük profilli başbakan” eleştirilerine tepki göstererek, AK Parti’de düşük profilli mahalle başkanı bile olmadığını söyledi. Bülent Turan, yeni genel başkanın isminin bu hafta netleşebileceğini açıkladı.
 
Meclis’teki makamında gazetecilerle sohbet eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Düşük profilli başbakan” ifadelerine tepki gösterdi. Bu ifadenin doğru bir ifade olmadığını kaydeden Turan, “AK Parti’nin düşük profilli bırakın başbakanı, mahalle başkanı bile yok” dedi.
 
Yeni genel başkanın isminin bu hafta netleşebileceğini ve şuanki izlenime göre tek aday olacağını belirten Turan, “Kongremiz eski kongreler kadar şık ve vizyonumuzu yansıtan bir kongre olacaktır. AK Parti’nin kimliğine ve vizyonuna yakışan bir kongre olacaktır. Kongre ile ilgili heyet oluşturuldu, o heyet bu hafta çalışmaya başladı. Biz mahkeme kararı ya da kaset operasyonu ile kongre yapmıyoruz” açıklamasında bulunarak, “darbe” iddialarına cevap verdi.
 
TBMM Genel Kurulu gündemine ilişkin bilgi veren Turan, bu hafta Enerji Bakanlığı ile ilgili kanun ve uluslararası sözleşmelerin görüşüleceğini, dokunulmazlıklarla ilgili teklifin de önümüzdeki hafta Genel Kurul’a geçeğini ifade etti. Turan, yeni anayasa ile ilgili takvimi ise yeni kabinenin belirleyeceğini söyledi.
 
AK PARTİ’DE KONGRE SÜRECİ
 
AK Parti’deki kongre kararı ile ilgili yaşanan sürecinin “darbe” olarak değerlendirilmesinin saçma olduğunun altını çizen Turan, ortada anayasaya aykırı bir durum olmadığını söyledi. “Tayyip Erdoğan’ın etkisi var” iddialarına da değinen Turan, “AK Parti’nin kurucu liderinden, doğal liderinden bahsediyoruz, tabi ki etkisi olacak. Bunda sıkıntılı olan durum nedir?” ifadelerini kullandı.
 
AK Parti’de kasetle genel başkan değişmediğini, mahkeme ya da kayyım ile genel başkan değişikliği olmadığını belirten Turan, “Kongreye gidilecek ve delegeler genel başkanı seçecek. AK Parti’de makamlar ve mevkiler önemli değildir, bizim siyasi kültürümüzde bu nöbet değişimi olarak görülür. Diğer partilerde ise genel başkan yardımcılığından ya da grup başkanvekilliğinden alınan bir kişi kendi partisine hemen muhalefete başlar. Bu nöbet değişimi üzerinden AK Parti’ye saldıranlara ekmek çıkmaz” dedi.
 
"DÜŞÜK PROFİLLİ BAŞBAKAN" İFADESİ
 
“Düşük profilli başbakan” eleştirilerine de yanıt veren Turan, “Bir arkadaşımızın ifadesi cımbızlanarak kullanıldı. Bu ifadesinin kastı aşan bir ifade olduğunu milletvekili arkadaşımız ifade etti. AK Parti’nin hiçbir kadrosu düşük profilli değildir. Değil başbakan, hiçbir mahalle başkanı da düşük profilli değildir” diye konuştu.
 
DOKUNULMAZLIKLAR
 
Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişiklik teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndaki ilk görüşmesinin 16 Mayıs’ta, ikinci görüşmenin ise 18 Mayıs’ta olacağını belirten Bülent Turan, CHP’de 38 tane vekilin ‘hayır’ diyeceğini deklare ettiğini, ‘evet’ diyeceklerini açıklayan bir tane milletvekili bile olmadığını söyleyerek, “Bir tane vekil çıksın ben ‘evet’ diyorum desin. Benim fezlekem var ‘evet’ diyorum, CHP’den kaç tane ‘evet’ diyen var açıklasın. Genel Başkana uyacaklar mı görelim. Bizim bu konuda duruşumuz net, Sayın Başbakanımız o tarihte görevi bırakmış olmasına rağmen gelecek ve milletvekili olarak oyunu kullanacaktır. Bizim 316 milletvekilimizin bunun altında imzası var. Dokunulmazlıklarla ilgili kürsüye çıkan her muhalefet milletvekili bizimle ilgili ağır ithamda bulundu, biz bunu istemek zorundayız. Biz bu konuda kaçmak istemeyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler