AK Parti'nin yeni adayı futbolcu!

Seçim süreci için yeni ve renkli bir vitrin hazırlığına girişen AK Parti’de şimdilik üç isimöne çıkıyor. 2007 seçimlerinde milli güreşçi Hamza Yerlikaya’yımilletvekili olarak Meclis’e taşıyan AK Parti, bu seçimde de gol kralı Hakan Şükür’ü Meclis’e transf

AK Parti'nin yeni adayı futbolcu!

Seçim süreci için yeni ve renkli bir vitrin hazırlığına girişen AK Parti’de şimdilik üç isimöne çıkıyor. 2007 seçimlerinde milli güreşçi Hamza Yerlikaya’yımilletvekili olarak Meclis’e taşıyan AK Parti, bu seçimde de gol kralı Hakan Şükür’ü Meclis’e transfer etmeye hazırlanıyor. 2007’de futbol yaşamı sürdüğü için AK Parti’nin adaylık teklifini geri çeviren Şükür’ünmilletvekili olmasına kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti’nin geçen ay Şükür’ün memleketi Sakarya’da yaptığı “Kimleri milletvekili görmek istersiniz” anketinde Hakan Şükür’ün adı da yer aldı. AK Parti Metin Şentürk’le ise hem sanat dünyasına hemde özürlülere mesaj vermeyi amaçlıyor. AK Parti grup toplantısına da konuk olan ve etkinliklerde yer alan Şentürk, milletvekili seçilmesi halinde Lokman Ayva’dan sonra AK Parti’nin ikinci görme özürlü milletvekili olacak.

 

Salı günü yapılan grup toplantısına katılan ve milletvekili adayı olacağını açıklayan “Balık Ayhan” ise Kasımpaşa’dan mahalle arkadaşı Başbakan Erdoğan’ın onay vermesi halinde “Romanların Meclis’teki temsilcisi” unvanını alacak. Ayhan Küçükboyacı, “Biz Tayyip Bey’le mahalleden çok eski tanışırız. Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na aday olup kazanamadığında ona, ‘Üzülme, sen İstanbul’a başkan olacaksın’ demiştim” diyerek gazetecilere Başbakan’la dostluğunun eskilere dayandığını anlatmıştı.

 

ALEVİ KONTENJANI ARTACAK

Alevi Açılımı çerçevesinde AK Parti’deki Alevi kökenli milletvekili sayısının da artması bekleniyor. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Alevi kökenli Reha Çamuroğlu, İbrahim Yiğit ve Hüseyin Tuğcu’yu Meclis’e taşıyan AK Parti’nin, bu seçimde bu rakamı 5-6’ya çıkarması bekleniyor. Ancak, Alevi isimlerin kimler olacağı noktasında Alevi açılımını yürüten Devlet Bakanı Faruk Çelik ve İbrahit Yiğit’le yapılacak istişareler sonunda netleşecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset