AK Parti’nin Kara Listesi…

MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Örs, Ak Parti’nin ekonomi politikalarını eleştirdi.Dr. Hüseyin Örs yaptığı açıklamada Ak Parti’nin  “yüksek faiz-düşük kur” politikasını dünyadaki en yüksek faizi vererek yıllardır uyguladığını belirterek “r

AK Parti’nin Kara Listesi…

MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Örs, Ak Parti’nin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Dr. Hüseyin Örs yaptığı açıklamada Ak Parti’nin  “yüksek faiz-düşük kur” politikasını dünyadaki en yüksek faizi vererek yıllardır uyguladığını belirterek “rantiyeyi ve bankaları ihya ederken, vatandaşı tüketici kredisi ve kredi kartlarına mahkum ettiler” dedi.

Ak Parti döneminde ailelerin borç yükünün arttığına dikkat çeken Dr. Hüseyin Örs sözlerini şöyle sürdürdü “Son 12 yılda çalışan kesimin alım gücü gerilemiş, vatandaş borçlanarak tüketmeye özendirilmiştir. Ailelerin borç yükü katlanarak artmıştır.”

Kredi kartları ve tüketici kredisi ile ilgili uyarılarda bulunan Dr. Hüseyin Örs çok çarpıcı rakamlar verdi. Hane halkı borcunun GSYH’ye oranının 2002 yılında %1,8 iken,  2014 yılı Kasım ayı sonunda %23’e çıktığını ileri süren Örs “2002 yılında 2,3 milyar TL olan tüketici kredileri, 2014 Aralık ayı sonu itibarıyla 281,9 TL ye fırlamıştır. Aynı dönemde 4,3 milyar TL olan kredi kartı borcu 86,8 milyar TL ye ulaşmıştır” dedi.

MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Örs açıklamasının son bölümünde “kara liste”ye dikkat çekti ve şu görüşlere yer verdi: “Maalesef Ak Parti dönemi tarihe kara listesi ile geçecek. 2002 yılında 617 Bin 159 kişi tüketici ve kredi kartı borcunu ödeyemez durumdaydı. AKP’nin idare ettiği Türkiye’de 2014 yılı sonu itibarıyla bu rakam 4,7 kat artmış ve 951 Bin vatandaşımız tüketici kredisi, kredi kartı veya her ikisini ödeyemediği için kara listeye alınmıştır. Ocak 2015 te bu rakamın üstüne 148 Bin 856 kişi eklenmiştir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset