AK Parti'nin ikinci adamı belli oldu iddiası

 MKYK’da, Merkez Yürütme Kurulu'nda belki de en çok merak edilen konu, ikinci ismin kimin olacağı. Başbakan Erdoğan’ın 3 Kasım'daki Kızılcahamam Kampı'na bazı yeni isimlerle gitmesi de öngörülüyor. İki numaralı isim olması mutemel isimlerden Numan Kurtulm

AK Parti'nin ikinci adamı belli oldu iddiası

 

MKYK’da, Merkez Yürütme Kurulu'nda belki de en çok merak edilen konu, ikinci ismin kimin olacağı. Başbakan Erdoğan’ın 3 Kasım'daki Kızılcahamam Kampı'na bazı yeni isimlerle gitmesi de öngörülüyor.
 
İki numaralı isim olması mutemel isimlerden Numan Kurtulmuş 'un, ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığına, iki numaralı makam olan Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na da eski Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in geleceği kulislerde konuşuluyor.
 
OSMAN CAN DA LİSTEYE GİRİYOR
Yine Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can da MYK’da yer alacak isimler arasında sayılırken, Ekrem Erdem, Hüseyin Tanrıverdi, Haluk İpek ve Zelkif Kazdal gibi isimlerin ise görevlerine devam etmesi bekleniyor.
 
KABİNE REVİZYONU NE ZAMAN OLACAK?
Kulislerde, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Adalet Bakanı Ergin arasında görev değişimi olabileceği konuşuluyor. Ancak geniş çaplı bir kabine revizyonu için yerel seçimlerin hemen öncesi bekleniyor.
 
Çünkü MKYK'ya giremeyen bakanlardan Binali Yıldırım, Egemen Bağış, Nihat Ergün ve Taner Yıldız gibi isimlerin belediye başkan adayı olabileceği konuşuluyor.
 
Başbakan, yeni görev dağılımının ardından milletvekilleri ve yeni parti yönetimini kasım ayında Kızılcahamam'da kampa alacak. Kampta ekonomi, Kürt sorunu, terörle mücadele ve yeni anayasa çalışmalarını gündemde olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler