AK Parti'nin hedefi belli oldu

 AK Parti, bir yıldan az süre kalan yerel seçimler için çalışmalarını yürütüyor. Bir yandan koordinatörler, oluşturulan 12 bölgeyi tararken; diğer yandan akademisyenlerin yer aldığı İstişare Kurulu, yerel seçim sürecini psikolojik ve sosyolojik açıdan da

AK Parti'nin hedefi belli oldu

 

AK Parti, bir yıldan az süre kalan yerel seçimler için çalışmalarını yürütüyor.
 
Bir yandan koordinatörler, oluşturulan 12 bölgeyi tararken; diğer yandan akademisyenlerin yer aldığı İstişare Kurulu, yerel seçim sürecini psikolojik ve sosyolojik açıdan da ele alıyor.
 
AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlere yönelik yürüttükleri çalışmalara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
 
AK Parti'de, yerel seçim hazırlıklarının, bir seçim bittiğinin ertesi günü başladığını ifade eden Türel, ''Biz 30 Mart 2009'da yerel seçim hazırlıklarına başladık'' dedi. Türel, sona geldikçe işin temposunun, heyecanının artacağını belirterek, Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak bu süreci en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını söyledi.
 
Yerel seçimlere yönelik stratejilerin hazırlanmasında çok ciddi bir çalışmalarının bulunduğunu vurgulayan Türel, Türkiye'yi 12 bölgeye ayırdıklarını, bölge koordinatörlerinin, bölgelerini ''vızır vızır taradığını, fellik fellik gezdiğini'', yerel yönetimlerle ilgili tespitlerini yaptığını anlattı.
 
Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın, akademisyenlerden oluşan bir İstişare Kurulu oluşturduğunu bildiren Türel, ''Yerel yönetim sürecini, çoğu sosyolog, psikolog noktasında sosyolojik, psikolojik olarak nasıl yönetiriz, ona da bakıyoruz. Bütün bu çalışmalar kapsamında yerel seçimlere yönelik bir stratejik plan hazırlanması hususundaki adımlarımızı attık, üzerinde çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bunları tamamlarız'' dedi.
 
Türel, bu süreçte en önemli konulardan biri olan, aday hatasını en aza nasıl indirebilecekleri noktasında bazı değerlendirmeler de yaptıklarını kaydederek, ''Aday hatasını en aza indirmek, Yerel Yönetimler Başkanlığımız olarak hedefimizdir. Çok farklı analizler yapacağız, il il, ilçe ilçe, belde belde. Çoklu analizde, daha az risk payını bulmak gibi bir hedefimiz var. Partinin aday tespitinde kurumsallaşmış bir yapı var; temayül yoklamalarından tutun, anketlere kadar. Bu arada farklı ekiplerle de illerdeki kanaat önderlerinin, milletvekillerinin kanaatlerini alacağız. Her ilin konumu, stratejik olarak farklı olabilir. Seçim kampanyalarını il il ele alarak, nerede, ne yapılması, ne söylenmesi gerektiğine kadar detaylı çalışmaya gayret ediyoruz'' diye konuştu.
 
''Hedefimiz, bütün belediyeleri kazanmak''
 
Adayları neye göre belirleyeceklerine ilişkin soru üzerine Türel, temayül yoklamalarının 7 kriterden biri olduğunu vurguladı. Farklı raporlamaların da olacağını dile getiren Türel, MYK'da, MKYK'da ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu raporların değerlendirilerek, bir sonuca ulaşılacağını ifade etti. 
 
Türel, Yerel Yönetim Başkanlığı'nın çalıştığını, akademisyenlerle bir çalışmalarının bulunduğunu, anketlerin olduğunu anlatarak, sözlerini, ''Bunların hepsi alt alta getirilecek. İnşallah doğru bir tanedir, bu çalışmalar tek doğruyu da gösterir. Bir ilde, birden fazla alternatifler varsa onun üzerinde yoğunlaşıp, en doğrusu hangisi, ona bakacağız. Biz, en iyi adayı bulmanın gayretinde değiliz, en uygun adayı bulmaya çalışıyoruz. Bir bakarsınız bir kişi, donanım, birikim, tecrübesiyle en iyi aday gibi gözükebilir ama o bölgeye uygun bir aday olmayabilir. Dolayısıyla belediyelerimizde en uygun adayı bulma gayretinde, farklı bir çalışma yürütüyoruz'' diye sürdürdü.
 
Türel, AK Parti'nin 2014 yerel seçimlerindeki hedefine ilişkin soruya, ''Hedefimizi millet belirliyor. Milletimizin bize çizdiği istikamet, her seçimde bir öncekinden daha fazla oylarımızı artırmak. Milletimizin bize çizdiği, gösterdiği hedef peşinden koşacağız. Oylarımızı, genel olarak artıracak bir hedefi yakalamaya çalışacağız. Bizim hedefimiz, bütün belediyeleri kazanmak. Şahsi inancım kahir ekseriyetle AK Parti'li belediyelerle, inşallah vatandaşlarımızı tanıştırırız'' karşılığını verdi.
 
''Farklı aday açıklaması''
 
 Bağımsız kamuoyu şirketlerinin yaptığı analizlerde, başarılı büyükşehir veya il belediye başkanları sıralamasında ilk 10 sıranın AK Parti'li belediyelerden oluştuğunu ifade eden Türel, son sıralarda ise muhalefet partilerinden belediyelerin bulunduğunu söyledi. Türel, istisnalar olmakla birlikte muhalefet partisinden belediyeler tarafından yönetilen yerlerde halkın şikayetlerinin olduğunu belirterek, Türk siyasetine, AK Parti belediyeciliği tanımını soktuklarını kaydetti. Türel, AK Parti'nin kuruluş esasını belediyecilik başarısı üzerine oluşturduğunu dile getirerek, ''Sayın Başbakanımızın mucizevi başarısı, partimizin de bugünkü başarısının temelinde yatan en önemli nedenidir.Belediyecilik, AK Parti'nin işidir'' diye konuştu.
 
Türel, son yerel seçimlerde muhalefetin daha çok ülkenin sahil kentlerini kazandığının anımsatılması üzerine Türkiye'yi kıyılar, içerisi, dışarısı diye ayırmadıklarını belirtti. Türel, bu tür haritaların, bölünmeye, ayrıştırmaya götürecek haritalar olduğunu dile getirerek, ''Biz kıyıda, içeride, dağda, bayırda, her yerde vatandaşlarımızın AK Parti belediyeciliğinin ortaya koyduğu başarı öykülerinden, performansından yararlanmasını istiyoruz'' ifadesini kullandı.
 
İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerindeki stratejilerinin sorulmasına karşılık Türel, seçime gidecekleri 1392 belediyenin her hangi birinde isimlendirme konusunda en ufak bir ağırlığın söz konusu olmadığını belirtti. Türel, bunun yeri, zamanı geldiğinde, günahı, sevabıyla değerlendirilerek, en doğru adayı bulmaya çalışacaklarını kaydetti.
 
Türel, adayların ne zaman netleşeceğine ilişkin Türel, yerine göre değişeceğini, bazı yerlerde erken, bazı yerlerde biraz geciktirebileceklerini söyledi. Türel, her yerin konumuna göre farklı bir aday açıklaması süreci olabileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset