AK Parti'nin 2014 formülü belli oldu

AKP, Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresinin 5 yıl mı yoksa 7 yıl mı tartışmalarına yapacağı bu düzenleme ile noktayı koyuyor. İşte AKP'nin tartışmaları bitirecek formülü.Perşembe günü Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'na "Bu k

AK Parti'nin 2014 formülü belli oldu

AKP, Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresinin 5 yıl mı yoksa 7 yıl mı tartışmalarına yapacağı bu düzenleme ile noktayı koyuyor. İşte AKP'nin tartışmaları bitirecek formülü.

Perşembe günü Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'na "Bu kanun 2014 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinden itibaren uygulanır" düzenlemesi eklenecek.

Bu düzenleme ile seçimlerin 2014 yılında yapılması kesinleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu, yarın Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek. AK Parti'nin hukukçu kurmayları Gül'ün görev süresinin 7 yıl olduğunu netleştirecek formülü buldu.

KESİN HÜKME BAĞLANACAK

Kanuna  eklenecek geçici madde ile Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'nun 2014 yılında yapılacak 12. Cumhurbaşkanı seçiminden itibaren uygulanacağı hükme bağlanacak. Bu düzenleme ile YSK'nın 2012 ylında cumhurbaşkanlığı seçimi takvimi işletmesi engellenecek. Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'na Gül'ün görev süresinin 7 yıl olduğunun yazılmasına yönelik düzenlemeden 'şık olmayacağı' gerekçesiyle vazgeçildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler