AK Partililerden inekli protesto!

Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın göreve gelir gelmez başlattığı ve ilk yılında bir Alman vatandaşın, ikinci yılında ise bir Türk gencin hayatını hayatını kaybettiği Oktoberfest, Ak Parti Gençlik Kolarına mensup bir grup tarafından pro

AK Partililerden inekli protesto!

Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın göreve gelir gelmez başlattığı ve ilk yılında bir Alman vatandaşın, ikinci yılında ise bir Türk gencin hayatını hayatını kaybettiği Oktoberfest, Ak Parti Gençlik Kolarına mensup bir grup tarafından protesto edildi

AK PArtili grup tarafından gerçekleştirilen protesto da  bira yerine süt için sloganını tamamlamak için alana bir inek getirildi ve festivalde dağıtılan bira yerine alışveriş merkezine gelen vatandaşlara ayran dağıtıldı

Antalya'da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ve bazı sivil toplum örgütlerinin tepkisini çeken Almanların 'Hasat Bayramı' Oktoberfest, son gününde de protestoların hedefi oldu. AK Parti Antalya Gençlik Kolları'na mensup yaklaşık 150 kişilik grup, Özdilek Alışveriş Merkezi önünde saat 16.00 sıralarında toplanarak festivali protesto etti.

Grup adına açıklamayı yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Hıfzullah Şahbaz, Pervari'de PKK mensuplarının saldırısı ile şehit olan 6 askere rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın göreve gelir gelmez başlattığı festivalin ilk yılında bir Alman vatandaşın, ikinci yılında ise bir Türk gencin hayatını kaybettiğini söyleyen Şahbaz, şöyle dedi:

"Bugün tüm ülkelerde alkol ve zararlı madde kullanımını azaltmak için çaba sarf edilirken Akaydın, kötü alışkanlıkları teşvik ediyor. Alman turistlere yönelik olarak yapıldığı söylenen festival için üniversite çevresinde broşürler dağıtıldı. Bunu mantıksal olarak açıklamak mümkün değil. Belediye görevlileri gençleri bira yerine sağlıklı yaşamaya ve spora yöneltmelidir. Öte yandan gelen turistlere bira festivali yerine kendi kültürümüzü tanıtmak ülkenin tanıtımı açısından daha güzel olurdu."

İNEK YAPTI YAPACAĞINI
Hıfzullah Şahbaz'ın konuşmasının sonlarına doğru açıklamanın yapıldığı yere bir inek getirildi. Başkan Akaydın'ın bira yerine ayran ve sütü teşvik etmesi gerektiğini ifade etmek için getirildiği belirtilen inek, kalabalığı görünce huysuzlandı. Daha sonra sakinleştirilebilen inek, dışkısını bıraktı. Kahkahalarla karşılanan bu durum üzerine Şahbaz, "İnek bile Akaydın'ın uygulamaları karşısında su koyuverdi" dedi.

Açıklamanın ardından 'Akaydın şaşırma, sabrımızı taşırma' sloganı atan grup, festivalde dağıtılan bira yerine alışveriş merkezine gelen vatandaşlara ayran dağıttı. Grup daha sonra dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset