AK Partili başkan tutuklandı

 Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı AK Partili Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal hakkında, yerel mahkemenin zimmet ve irtikap sucundan verdiği 5 yıl hapis cezasını Yargıtay onadı.  Yargıtay Üst Kurulu'nun 5 yıl hapis ceza onama yazısı Antalya Manavgat Ka

AK Partili başkan tutuklandı

 

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı AK Partili Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal hakkında, yerel mahkemenin zimmet ve irtikap sucundan verdiği 5 yıl hapis cezasını Yargıtay onadı. 
 
Yargıtay Üst Kurulu'nun 5 yıl hapis ceza onama yazısı Antalya Manavgat Kaymakamlığı'na ulaşmasının ardından Belediye Başkanı Rafet Ünal ve Muhasebe Müdürü Kemal Gökalp tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı İnfaz Kurumu'na kondu. 
 
İçişleri Bakanlığı, 6 ay önce Anayasa'nın 127. maddesi 4. fıkrası 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddesine göre görevden uzaklaştırmıştı. Bakanlık, daha sonra Ünal'ın ihtiyati tedbir kararını 3 ay önce kaldırarak görevine başlatmıştı.
 
Belediye Başkanı Rafet Ünal, zimmet ve irtikap suçundan Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi'nde Muhasebe Müdürü Kemal Gökalp ile birlikte yargılanmıştı. Yargılama sonucunda yerel mahkeme Ünal ve Gökalp'i zimmet ve irtikap suçundan 5 yıl cezaya çarptırmıştı. 
 
Mahkeme süreci ise şöyle gelişmişti: Ilıca beldesi Kumköy mevkiinde 5 yıldızlı otel sahibi Mehmet Tuluk ve Adem Tuluk kardeşlerin 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesi Başkan Ünal ve Muhasebe Müdürü Gökalp hakkında dava açmıştı. 2 yıl önce sonuçlanan mahkeme sonucunda Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi Ünal ve Gökalp'e 5 yıl ceza vermişti.
 
Ünal, yerel mahkemenin kararını bozdurmak için yasal başvurusu süresinde Yargıtay'a itirazda bulunmuştu. 2 dönemdir AK Parti'den Ilıca'da belde belediye başkanlığı görevinde bulunan Ünal, AK Parti'ye CHP'den geçmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset