AK Parti'den sürpriz İstanbul stratejisi

AK Parti, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda stratejisini MHP oylarının AK Parti’ye kazandırılması üzerine kuracak. 2009’da yüzde 44.2 oyla İstanbul’u kazanan AK Parti’nin en yakın rakibi CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığ

AK Parti'den sürpriz İstanbul stratejisi
AK Parti, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda stratejisini MHP oylarının AK Parti’ye kazandırılması üzerine kuracak.
 
2009’da yüzde 44.2 oyla İstanbul’u kazanan AK Parti’nin en yakın rakibi CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla yüzde 37 oy almıştı. AK Parti’nin yaptırdığı anketlerde seçmenin ikinci tercih olarak hangi partiye oy vermeyi planladığına ilişkin veriler, ana noktalardan biri oldu.
 
2009 seçimlerinde İstanbul’da yüzde 5.1 oy alanMHP’nin göstereceği aday ve izleyeceği seçimstratejisi, AK Parti’ninmercek tutacağı önemli bir nokta olarak belirlendi. MHP seçmeni ise AK Parti’nin hedef kitlelerinden birini oluşturacak. 2009’daki yüzde 5.1’lik oyu taban olarak alan AK Parti, bir yandan MHP’nin oy oranını kaç puan artırabileceğini hesap ederken, diğer taraftan da MHP’ye oy verebileceğini belirten seçmen kitlesini AK Parti saflarına çekmeyi hedefleniyor. 
 
SARIGÜL FAKÖTÜRÜ 
 
AK Parti, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için diğer partilerin belirleyeceği adaylara göre strateji geliştirecek. 2009’da Kemal Kılıçdaroğlu’yla yarışa katılan CHP’nin 2014’te Mustafa Sarıgül’ü göstermesi durumunda parti oylarının nasıl etkileneceği de AK Parti tarafından ayrıca anketlerle analiz ediliyor. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la seçime girilmesi durumunda parti oylarının nasıl seyredeceğinin yanı sıra alternatif isimler üzerinde de araştırmalar yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset