Ak Parti’den Pavey’e özür

 CHP’nin İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’e twitter’dan hakaret eden Ak Partili üye Melik Birgin için partisinden ihraç edilme kararı alındı. Konu ile ilgili Ak Parti sözcüsü Hüseyin Çelik,’Sayın Pavey’den özür diliyorum’ dedi Ak Parti yönetimi, CHP’nin

Ak Parti’den Pavey’e özür

 

CHP’nin İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’e twitter’dan hakaret eden Ak Partili üye Melik Birgin için partisinden ihraç edilme kararı alındı. Konu ile ilgili Ak Parti sözcüsü Hüseyin Çelik,’Sayın Pavey’den özür diliyorum’ dedi
 
Ak Parti yönetimi, CHP’nin engelli İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’e sosyal paylaşım sitesi twitter’dan hakaret eden Ak Partili üye Melik Birgin’i partiden ihraç etme kararı aldı. Ak Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Sayın Pavey’den özür diliyorum, ilgili arkadaşlarımızla görüştük üyelikten ihraç edilecektir” dedi.
CHP’li Şafak Pavey’in, Melik Birgin’in kendisine yönelik nefret ve ayrımcılık yüklü tweet’i üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektubu Milliyet duyurmuştu. Pavey mektubunda şunları kaydetmişti:
“Malatya AKP Gençlik Kolları MYK üyesi Melik Birgin bana şu tweeti gönderdi: ‘Allah bir bacağını almış, hala küfürden uyanmazsın, nedir
bu inatçılık!’
Hayatımda hiç görmediğim birinin, küfür uykusuna devam ettiğimi söyleyebilecek cüreti bulabilmesi, muhtemelen bunu söylemiş olmasından kazandığı sosyal itibardır. Midemi bulandıran, sözlerden tüten ağır nefret kokusu değil. Beni ürküten nefretle yaşayanların, kendi yaptıklarının doğru olduklarına inanmaları... ”
Ak Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden şunları kaydetti: 
 
‘Midemizi bulandırdı’
“Pavey’e atılan bir tweet hepimizin midesini bulandırdı. Tweeti atan kişi Ak Parti Malatya Gnç. Kol. MYK üyesi değil. Bu kişinin partimizin hiçbir kurulunda bir görevi ve üyeliği mevcut değildir. Sadece sıradan bir parti üyesidir. İlgili arkadaşlarımızla görüştük, üyelikten de ihraç edilecektir. Yapılan şey, densizce ve terbiyesizcedir. Adı geçen şahıs, umarım ki Sayın Pavey’den bizzat özür diler. Ancak kişi, bir Ak Parti üyesi olduğu için ben Sayın Pavey’den özür diliyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset