AK Parti'den çirkin filme suç duyurusu

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu, Allah Rasulu ve tüm kainatın efendisi Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'e hakaret içeren filme yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, ''Bu filmin

AK Parti'den çirkin filme suç duyurusu

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu, Allah Rasulu ve tüm kainatın efendisi Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'e hakaret içeren filme yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, ''Bu filmin yapımcı ve yayıncıları hakkında soruşturma açılmasını talep ettik'' dedi.

Çubukçu yaptığı açıklamada, AK Parti Gençlik Kolları olarak söz konusu filmle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.
 
Filmle İslam'ın manevi değerlerine hakaret edildiği, insanların kin ve düşmanlığa sevk edildiği gerekçeleriyle şikayette bulunduklarını ifade eden Çubukçu, ''Bu filmin yapımcı ve yayıncıları hakkında soruşturma açılmasını talep ettik'' diye konuştu. Söz konusu filmle ilgili görüntülerin 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde yayımlanmasını ''düşündürücü'' olarak nitelendiren Çubukçu, şunları söyledi:
 
''Dinimizin, Peygamberimizin filmde anlatılma tarzı hiçbir şekilde gerçekle bağdaşmamaktadır. Biz geçmişte kendi yaptığımız filmlerde dahi Peygamber efendimizin herhangi bir oyuncu tarafından canlandırılmasını tasvip etmeyiz. Söz konusu filmde ise yapılan canlandırmanın şekli, değil bir peygambere normal bir insana dahi yapılsa dava açmak için yeterlidir. Filmde bahsedilen kişi milyarca Müslüman coğrafyasının peygamberidir, milyarca insanın inandığı bir kişidir. Dinimiz tüm peygamberlere iman etmeyi gerektirir. Hazreti Muhammed'e de inanmayı gerektirir.
 
Filmle yapılmak istenen diğer peygamberlere de yapılsaydı vereceğimiz tepki bundan farklı olmazdı. Dünya tarafından İslam ve terörizmin aynı cümlede sıklıkla kullanıldığı son dönemde yapılan bu film, dünyanın Müslümanları tanıması açısından negatif rol oynamaktadır. Filmin insanların onuruna dokunan bir yanı vardır. Bu da insanları birbirinden nefret etmeye ve barıştan uzaklaşmaya sevk eder.''
 
Filme ilişkin görüntülerin internetten kaldırılması gerektiğini de söyleyen Çubukçu, ''Dinimiz barış dinidir. Dinimiz diğer dinlere mensup insanlara saygı göstermeyi, onları koruyup kollamayı emretmektedir. Bu kapsamda da insanların tepkisini herhangi bir nefret diliyle değil Müslümanlara yakışır bir dille yapması gerekir'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset