Ak Parti'den Belediyelere genelge

Partiden gelen istek üzerine Kastamonu'nun İhsangazi İlçesi Belediyesi her yıl düzenlenen ve önceki günlerde de duyurusu yapılan Sepetçioğlu ve Siyez Bulguru Festivali'ni iptal etti.AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı, 19 Ağustos tarihinde 1

Ak Parti'den Belediyelere genelge

Partiden gelen istek üzerine Kastamonu'nun İhsangazi İlçesi Belediyesi her yıl düzenlenen ve önceki günlerde de duyurusu yapılan Sepetçioğlu ve Siyez Bulguru Festivali'ni iptal etti.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı, 19 Ağustos tarihinde 1272 sayılı yazı ile yaz sezonunda belediyelerin 'geleneksel festival ve konser programları düzenlediği hatırlatılırken, Mısır'da darbe sonrası çıkan olaylarda demokrasi ve demokratik seçimle göreve gelmesine rağmen cezaevine konulan Cumhurbaşkanı Mursi'ye sahip çıkmak üzere barışçı eylem yapan yüzlerce insan, kadın ve çocuğun şehit düştüğü, binlercesinin yaralandığı' ifade edildi. Yazıda, şöyle devam edildi:

"Kardeş Mısır halkınınyaşadığı insanlık dramı karşısında aziz milletimizin ve parti camiamızın acısı ve tepkisi büyüktür. Bu sebeple Mısırlı kardeşlerimizin acılarını paylaşmak adına müzik etkinlikleri, konser ve eğlence programlarının bir süre iptal edilmesi, bu hususta bütün kardeşlerimizin aynı hassasiyeti göstermesi uygun olacaktır. Gelişmelere göre durum değişikliği olması halinde bu konu yeniden değerlendirelecektir."

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı İsmail Yılancıoğlu, bu yazıyı İhsangazi Belediye Başkanlığı'na gönderdi. İhsangazi Belediye Başkanlığı bunun üzerine ;Facebook sayfasında 7-8 Eylül tarihlerinde ilçede düzenleneceği açıklanan Sepetçioğlu ve Siyez Bulguru Festivali'nin iptal edildiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler