AK Parti'den Arınç'a ilginç sansür!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamaları sonrası medyaya müdahale mi oldu? Ankara'da özellikle de muhalefete yakın kulislerde dolaşan iddia bu yönde. AK Parti kulislerinde dolaşan iddialara göre de AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, bizzat devreye gi

AK Parti'den Arınç'a ilginç sansür!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamaları sonrası medyaya müdahale mi oldu? Ankara'da özellikle de muhalefete yakın kulislerde dolaşan iddia bu yönde. AK Parti kulislerinde dolaşan iddialara göre de AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, bizzat devreye girdi ve özellikle haber kanallarından olayın büyütülmemesini istedi.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bir laf etti, Ankara karıştı. Erdoğan, Bülent Arınç'ın açıklamalarını yalanlamış ve "Konuştuğunu inkâr etmeyen bir siyasetçi'' olduğunu söyleyerek, öğrencilerin tuttuğu özel evlere ilişkin de güvenlik güçlerine istihbari bilgiler geldiğini ve valiliklerin duruma müdahale ettiğini ifade etmişti.
 
ARINÇ SİTEM ETTİ
 
İşte bu açıklamaların ardından, iki gün boyunca sessizliğini koruyan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç önceki gün TRT Türk'te patladı. Erdoğan'ın açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Arınç, itibarının ve kişiliğinin yıpranmamasını istedi. 
 
AK PARTİ SANSÜRLEDİ
 
Arınç'ın TRT Türk'teki açıklamaları Ankara'da bomba etkisi yaptı. Hemen hemen tüm TV kanalları dahil internet siteleri Arınç'ın açıklamalarını "Flaş gelişme" başlığıyla duyurdu, açıklamaları tüm detaylarıyla verdi. 
 
Arınç'ın bu sözleri dakikalar geçtikçe, gündemden düşmeye başladı. İddialara göre işte tam bu sırada devreye AK Parti Hüseyin Çelik girdi. Arınç'ın açıklamalarını gündemden düşürmek için ilk olarak NTV ayarlandı ve canlı yayında gerilim düşürülmeye çalışıldı. Çelik, canlı yayında ikili arasında kavganın mümkün olmadığını söyledi. ÇELİK'İN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN
 
MEDYAYA AYAR VERİLDİ
 
Asıl müdahale ise işte NTV'deki bu açıklamalardan sonra geldi. Önce AK Parti'nin resmi sitesinde Arınç'ın açıklamaları önce sansürlendi ardından da tamamen kaldırıldı. Anadolu Ajansı ise Bülent Arınç'ın açıklamalarını 5 farklı parçada verdi. İnternet sitelerinden geceye doğru haberler birer birer manşetten düşürülürken, Arınç'ın açıklamalarıyla ilgili yapılması planlanan programlar birer birer iptal edildi, ayarlanan konuklardan da özür dilendi. 
 
SOĞUK RÜZGAR DEVAM ETTİ
 
İkili arasındaki soğukluk bugün de devam etti. Atatürk'ü anma törenlerinde Erdoğan ile bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, mesafeli dururken göz göze gelmemeye gayret etti. İddialara göre bu tartışmaların ardından Arınç, Köşk'e çıktı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler