Ak Parti'den Arınç'a cevap gecikmedi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın öğrenci evleri konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çelişkiye düştüğünü söyleyerek sitem dolu sözler dile getirmesini "Sitemi, Başbakan'a sevgisinden geliyor" diye

Ak Parti'den Arınç'a cevap gecikmedi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın öğrenci evleri konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çelişkiye düştüğünü söyleyerek sitem dolu sözler dile getirmesini "Sitemi, Başbakan'a sevgisinden geliyor" diye yorumladı.

"SİTEM SEVGİDEN DOĞAR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, katıldığı bir televizoyn programında, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın, Sırbistan ziyareti sırasında yaptığı 'dava arkadaşım' dediği Başbakan Erdoğan ile ilgili çeliştiği yönündeki sitem dolu açıklamalarını değerlendirdi. Bu konuda ilk değerlendirmeyi yapan kişi olan Çelik, sitemin sevgiden kaynaklandığını belirterek, ''Bu bir kavga değildir. Bu bir ayrışma değildir. Sitem sevgiden doğar. Ben, Bülent Arınç'ın hiç Kemal Kılıçdaroğlu'na sitem ettiğini duymadım.'' dedi.

Çelik, Başbakan Erdoğan'ın bu hareketin lideri olduğunun altını çizerek, ''Bülent Bey'in parti lideri olarak amiri konumundadır. Kabinenin başı olması konumuyla da ast-üst ilişkisi vardır. Resmi münasebetleri bir tarafa bırakırsak, Sayın Arınç'la Sayın Başbakan 40 yıldır can ciğer dostturlar, yol ve dava arkadaşıdırlar.'' sözlerine yer verdi.

"ARINÇ, KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA SİTEM HİÇ ETMEDİ"

Parti sözcüsü olarak konuştuğunu ifade eden Çelik, sitemin sevgiden kaynaklandığını ifade ederek ''İnsan sevdiklerine sitem eder. Sayın Bülent Arınç'ın sitemi de şüphesiz sevgiden kaynaklanan bir sitemdir. Sayın Arınç'ın ben Kemal Kılıçdaroğlu'na hiçbir zaman sitem ettiğini duymadım.'' dedi. Çelik, tartışmanın medya aracılığıyla yapıldığına dikkat çekerek ''Bu dostlar arasında olan bir şeydir.'' diyerek, açıklamaların medya üzerinden yapılmasını şahsen tasvip etmediğini kaydetti.

"BU BİR KAVGA, AYRIŞMA DEĞİLDİR"

Aralarında çelişki olduğu sorusuna ise Hüseyin Çelik, ''Sayın Bülent Arınç bu partinin çok önemli bir şahsiyetidir. Çok değerli bir ağabeyimizdir. Netice itibariyle bu bir kavga değildir, bu bir ayrışma değildir, bu bir küsüşme değildir. Çok büyütülecek, farklı mecralara çekilecek bir tarafı yoktur.'' şeklinde konuştu.

"AK PARTİ'DE SEVGİ VE SAYGI EN ÜST DÜZEYDE"

Rahatsızlığı sebebiyle son Kızılcahamam toplantılarına katılmadığını kaydeden Çelik, "Tam olarak orada neler söylendiğini bilmem mümkün değil" diye cevap verdi. Çelik, bu kadar geniş bir camia içinde sitemin olabildiğini, Ak Parti'nin sevgi ve saygının en üst düzeyde olduğu dünyada nadir partilerden olduğunu belirtti.

ÖĞRENCİ EVLERİ TARTIŞMALARINI DA DEĞERLENDİRDİ

Programda öğrenci evi tartışmalarını da değerlendiren Hüseyin Çelik şöyle konuştu: "Ev-apartlarla ilgili bir mevzuat boşluğu var. Hukuk devleti suç kavramıyla, din ise günah kavramıyla ilgilenir. Türkiye'de reşit olan 20 -25 yaşında insanlar nikah yapmadan çocuk sahibi olabilir mi bunu kanunlar suç saymıyor. Dünyada da yaygın bir şey bu ama Ak Parti olarak biz böyle bir şeyi tasvip etmeyiz. Biz muhafazakar ve demokrat bir partiyiz. Bizim demokratlığımız başka insanların hayatlarına saygılı olmayı gerektirir. Demokrasi çoğulculuğu emreder. Ben tercihimi Müslüman olmaktan yana koymuşum ben Hıristiyanlığı da Museviliği de tasvip etmiyorum. Ateizmi de paganistiliği de tasvip etmiyorum. Ama bunlar benim görüşlerim. Aynı şekilde Başbakan'ın sözleri de yanlış bir yere çekiliyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler