AK Parti'den 1 Kasım atağı! YSK'ya başvurdu

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Yıldız Seferinoğlu, yaptığı açıklamada, hafta sonu yurt dışında oy kullanmak isteyen vatandaşların konsolosluklarda uzun kuyruklar oluşturduğunu belirterek, oy kullanma işlemlerinin çok yavaş ilerlediğini bildir

AK Parti'den 1 Kasım atağı! YSK'ya başvurdu

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Yıldız Seferinoğlu, yaptığı açıklamada, hafta sonu yurt dışında oy kullanmak isteyen vatandaşların konsolosluklarda uzun kuyruklar oluşturduğunu belirterek, oy kullanma işlemlerinin çok yavaş ilerlediğini bildirdi.

Seferinoğlu, 7 Haziran seçimleri sürecinde, yurt dışında oy kullanma işlemleri için 4 hafta sonu, 1 Kasım seçimlerinde ise 3 hafta sonu bulunduğunu anımsatarak, "Bu ayın 25'inde oy verme işlemi bitecek, yani haftaya pazar günü son. Dolayısıyla 7 Haziran ile kıyasladığımızda şöyle bir tabloyla karşı karşıyayız; dün akşam itibarıyla yurt dışında kullanılan oy sayısı 480 bin, 7 Haziran'da ise son haftaya girdiğimizde bu rakam 622 bindi. Yani üçte bir gerisinden takip ediyoruz" diye konuştu.

Oy kullanma işleminin hızlandırılması için parti olarak alınması gereken tedbirleri görüştüklerini, ortaya konan çözüm önerileriyle ilgili YSK'ya yazılı talepte bulunduklarını ifade eden Seferinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu yoğunluğu önlemenin yolu nedir? Çalışma yaptık, bir; hafta sonu, cumartesi pazar, 24-25'inde sandık sayılarının artırılmasına dair bir talebimiz oldu. En kolay olacak işlerden bir tanesi de oy kullanma kabin sayısının artırılması. Çünkü en fazla zaman burada harcanıyor. Bunun hiçbir maliyeti yok. Fiziki şartları açısından mümkün olduğu kadar oy kabin sayısını artırmak lazım. Bir sandığa 5-10 tane kabin konabilir, aynı anda 10 kişi oyunu kullanabilsin diye. İnsanların oy vermesini rahatlatacak bir başka konu da oy kullanma saatlerinin bundan sonra en az gece 24.00'e kadar devam etmesine yönelik bir talebimiz var."

"YÜZDE 80 BU YOĞUNLUĞU AZALTIRIZ"

Gece saatlerinde oy kullanma işlemlerinin sürdürülmesinin, iş çıkışı sonrası için önemli bir kolaylık sağlayacağını dile getiren Seferinoğlu, ilgili kanunda da 24 saat esaslı olarak oy kullanabilmesinin öngörüldüğünü, bunun için sadece YSK'nın yeni bir ek karar vermesi gerektiğini ifade etti.

"Çok basit tedbirle bu yoğunluğun önüne geçmek mümkün" diyen Seferinoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Fiziki şartları müsait olan temsilciliklerimizde, yarından itibaren oy kullanma bitiş saatinin 24.00'e çıkarılması, mümkün olduğu kadar oy kabin sayısının artırılması gibi çok basit tedbirlerle hiçbir ekonomik karşılığı olmayan tedbirlerle, yüzde 80 bu yoğunluğu azaltırız diye düşünüyoruz. Dolayısıyla böyle bir talebimiz var."

CHP'Lİ ÜYE KARŞI ÇIKTI

AK Parti'nin YSK'ya yaptığı başvuru, bugünkü kurul toplantısında ele alındı. Alınan bilgiye göre, gece saat 24.00'a kadar oy kullanılması ile sandık ve kabin sayısının artırılması talebine, kurulun CHP'yi temsil eden üyesi karşı çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler