AK Parti'de yine "Genç" olayı!

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı görevinden alınmasına rağmen, aday eğilim yoklamasında TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın da önünde çıkan Avukat Ahmet Metin Genç'in milletvekili aday listesine girememesi, Trabzon'daki parti tabanında tepki çekti. Ahmet

AK Parti'de yine "Genç" olayı!

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı görevinden alınmasına rağmen, aday eğilim yoklamasında TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın da önünde çıkan Avukat Ahmet Metin Genç'in milletvekili aday listesine girememesi, Trabzon'daki parti tabanında tepki çekti. Ahmet Metin Genç, Başbakan Erdoğan'ın 'aday olma' sözüne rağmen 2009'daki il kongresinde aday olarak açık farkla kazanmış, ancak 5 ay sonra görevden alınmıştı.

Trabzon'da avukatlık yapan Ahmet Metin Genç, AK Parti kurucuları arasında yer aldı. 2002 - 2007 yılları arasında iki kez il başkanlığı görevine getirilen Genç, 2007'de milletvekili aday adayı oldu. Ancak eğilim yoklamasında birinci çıkmasına rağmen listede 7'inci sıraya konulunca seçilemedi. Listede son sıralara konulmasına, "Benim gerçek yerim burası değil" diyerek tepki gösteren Genç, bunun üzerine 'kara listeye' alındı. Temmuz 2009'da yapılan AK Parti il kongresi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşı çıkmasına rağmen yeniden aday olan Genç, Başbakan'ın desteklediği Muhammet Balta'ya karşı büyük bir zafer kazanarak il başkanlığı koltuğuna oturdu. Ancak genel merkezle arasındaki buzları eritemeyen Ahmet Metin Genç, Başbakan Erdoğan'a rağmen aday olmasının faturasını 5 ay sonra ödedi ve Aralık 2009'da görevden alındı.

PES ETMEDİ

Yaşananlara rağmen pes etmeyen ve tabanla ilişkilerini güçlü tutan Ahmet Metin Genç, 12 Haziran seçimleri için yine milletvekili aday adayı oldu. 20 Mart'ta Trabzon'da yapılan ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın da genel merkezin talebiyle yer aldığı temayül yoklamasında da tüm hesapları altüst eden 1218 oy alan Genç, 1062 oy alan Bayraktar'a fark atarak 1'inci nci geldi.

Başbakan Erdoğan'la yaşananlara rağmen bu kez listeye girmesine kesin gözle bakılan Ahmet Metin Genç, bu kez de listeye alınmadı. Eğilim yoklamasında Erdoğan Bayraktar'ın önünde birinci çıkan Ahmet Metin Genç'in giremediği listeye, sadece 111 oy alan mühendis Aydın Bıyıklıoğlu ve İstanbul'dan milletvekili aday adayı olmasına rağmen Trabzon'a gönderilen Yunus Karabela'nın girmesi parti tabanında rahatsızlık yarattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset