Ak Parti'de kafa karışıklığı! Herkes başka...

17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile dalgalanan piyasaların Türkiye ekonomisine ne kadar zarar verdiği ile ilgili hükümetten farklı açıklamalar geliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Al

Ak Parti'de kafa karışıklığı! Herkes başka...

17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile dalgalanan piyasaların Türkiye ekonomisine ne kadar zarar verdiği ile ilgili hükümetten farklı açıklamalar geliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıkladığı rakamlar birbirlerinden farklı.

ERDOĞAN: 120 MİLYAR DOLAR

Düzenlediği mitinglerde 17 Aralık operasyonun ekonomiye verdiği zararı devamlı dile getiren Başbakan Erdoğan'ın telaffuz ettiği rakam 120 milyar dolar. Erdoğan en son 29 Aralık Cumartesi günü Manisa ve ilçelerinde düzenlediği mitinglerde operasyonun zararının 120 milyar dolar olduğunu defalarca dile getirmişti.

EFKAN ALA: 104 MİLYAR DOLAR

30 Aralık Pazar Günü TRT'de bir programa katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın zarar rakamları ise daha farklı. Ala, burada yaptığı açıklamada 17 Aralık sürecinin yarattığı zararın 104 milyar dolar olduğunu söylemişti.

BABACAN: 49 MİLYAR DOLAR

Sürecin ekonomiye yarattığı tahribatla ilgili son açıklama ise bugün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan geldi. Ntv'de konuşan Babacan, borsada 17 Aralık-27 Aralık arasında halka açık şirketlerin toplam 49 milyar dolar değer kaybettiğini açıkladı. Ancak pazartesi günü borsaya 15 milyar dolarlık giriş oluğunu söyleyen Babacan, 15 günlük kaybın üçte birinin tek günde telafi edildiğini söyledi. Döviz piyasasında ise 764 milyon dolar çıkış olduğunu kaydeden Babacan, bunun 110 milyon dolarlık kısmının ise Pazartesi geri döndüğünü aktardı.

"Son 15 günde yabancılar borsada 238 milyon dolar sattı" diyen Başbakan Yardımcısı, bu miktarın 85 milyon dolarının hafta başında geri geldiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler