Ak Parti'de istifalar sürüyor!

Ak Parti'den dün peşpeşe yaşanan istifaların ardından bugün bir istifa haberi de Diyarbakır'dan geldi. AK Parti Diyarbakır il teşkilatı, partinin genel merkezinin isteği üzerine istifa etti.DİYARBAKIR TEŞKİLATI İSTİFA ETTİAk Parti Diyarbakır il teşkilatı

Ak Parti'de istifalar sürüyor!

Ak Parti'den dün peşpeşe yaşanan istifaların ardından bugün bir istifa haberi de Diyarbakır'dan geldi. AK Parti Diyarbakır il teşkilatı, partinin genel merkezinin isteği üzerine istifa etti.

DİYARBAKIR TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ

Ak Parti Diyarbakır il teşkilatı istifasını genel merkeze sundu. Genel merkez, istifaları jet hızıyla kabul etti. Ak Parti'nin genel merkezinde Diyarbakır'a gelen yöneticilerin hazırladığı rapor üzerine; aralarında Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç'ın olduğu bütün teşkilatın istifası istendi. İki gündür Diyarbakır'da genel merkez yöneticilerinin bugün isteği üzerine Ak Parti Diyarbakır teşkilatı istifa etti. Bugün görevinden istifa eden Aydın Altaç, geçen yıl ocak ayında İl Başkanı Halit Advan'ın genel merkez tarafından görevden alınması üzerine başkanlığa atanmıştı.

İSTİFALAR PEŞPEŞE GELDİ

Dün Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan istifa etti. AK Parti’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun, Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetiminin de istifası istediği öğrenildi. Akay ve yönetiminin, salı gününe kadar dilekçelerini Genel Merkez’e göndereceği belirtildi.

ERZURUM

Ak Parti Erzurum Karayazı, Karaçoban, Hınıs, Tekman, Aziziye ve Olur ilçe yönetimleri, genel merkezin talebi üzerine istifa ettiğini açıklarken, Ak Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir de yönetim kurulu üyesi 40 kişi ile birlikte partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. Demir'in açıklamaya, Fetullah Gülen'in 'Mefkure Yolculuğu' adlı kitap ile katıldığı görüldü.

TEKİRDAĞ

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur’un ardından yönetim kurulu da topluca istifalarını parti genel merkezine sundu. Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Bölge Koordinatör Harun Karaca ile dün yaptıkları toplantı sonrasında yönetim kurulu üyeleri genel merkeze sunduğu istifaları kabul edildi.

HATAY

Ak Parti Hatay İl Başkanı Avukat Süleyman Tenekecioğlu ve İl Yönetimi istifa kararı aldı. Alınan bilgiye göre bugün öğleden sonra parti merkezinde bir araya gelen Hatay İl Yönetim Kurulu üyeleri gerçekleştirdikleri toplantı ile istifa kararı aldı.

İSTİFA EDEN DİĞER ÖRGÜTLER

* Çanakkale’nin Merkez, Gökçeada ve Gelibolu ilçelerindeki Ak Parti yönetimleri, Genel Merkezin isteği üzerine görevlerinden istifa etti.

* Ak Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir, yönetim kurulu üyesi 40 kişi ile birlikte partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

* Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Avukat Kazım Sunar, parti genel merkezi ile yaptığı görüşmelerin ardından görevinden istifa ettiğini açıkladı.

* Ak Parti Kars İl Teşkilatı yönetimi, topluca istifa etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset