AK Parti'de Davutoğlu dönemi

AK Parti Genel Başkan Adayı Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, 1382 delegenin oyunu alarak Ak Parti'nin yeni Genel Başkanı oldu. Genel başkanlığı açıklanan Davutoğlu'nu ilk kutlayan Recep Tayyip Erdoğan oldu. AK Parti'nin, Ankara Arena Spor Salonu'nda ge

AK Parti'de Davutoğlu dönemi
AK Parti Genel Başkan Adayı Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, 1382 delegenin oyunu alarak Ak Parti'nin yeni Genel Başkanı oldu. Genel başkanlığı açıklanan Davutoğlu'nu ilk kutlayan Recep Tayyip Erdoğan oldu.
 
AK Parti'nin, Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve tek gündemle toplanan 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlık için yapılan seçim tamamlandı. Kongre Divan Başkanı Haluk İpek, oy sayım işleminin tamamlandığını belirterek, ilçe seçim kurulu hakimine seri bir şekilde seçimleri sonuçlandırdığı için teşekkür etti.
 
Seçimde bin 388 oy kullanıldığını, oyların bin 382'sinin geçerli, 6'sının geçersiz sayıldığını bildiren İpek, seçim sonucunu "Bu sonuçlara göre Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Sayın Ahmet Davutoğlu, toplam bin 382 oy alarak AK Parti Genel Başkanı seçilmiştir" sözleriyle duyurdu.
 
Sonucun, Davutoğlu'na, partiye ve millete hayırlı olmasını dileyen İpek, başarı diledi. Sonucun açıklanmasının ardından Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, platformdan delegelere ve partililere çiçek atarak, salondakileri selamladı.
 
AK Parti Genel Başkanı seçilen Ahmet Davutoğlu, teşekkür konuşması yapmak için kürsüye çıktı. 
 
İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları
 
Zatıma gösterilmiş olan teveccüh beni ağır bir yükün altına soktu. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu kongre vesilesiyle bir kez daha teşekürlerimi iletmek istiyorum. Türk demokrasi tarihinde ilk kez böyle bir devir teslim yapılmıştır.
 
Yurtdışı ve yurtiçinden gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum. 30 Mart'ta bize büyük destek veren aziz milletimize teşekkür etmek istiyorum. Onların bize desteği olduğu sürece Allah'ın izniyle daha kat edecek daha çok yol var. Sayın Cumhurbaşkanımız bize hedef gösterdi. 2015, 2019 ve 2023 seçimleri. İlk hedefimiz 2015 seçimleri.
 
2015 seçimlerinde Anayasayı değişitrecek bir güçle meclise geleceğiz. Aramızdaki birlik veberaberlik bunu başarabileceğimize inanıyorum. 2015'te görevi devraldığımız andan itibaren bizi çok önemli bir 4 yıl bekliyor. 
 
Milletten sonra en büyük desteğimiz sayın cumhurbaşkanımızın Çankaya’da ki varlığıdır. Seçilmiş başbakan ve seçilmiş cumhurbaşkanı ile gerçek anlamda sıçrama dönemi yaşayacağız.Yoğun bir terlemeye rağmen dinamizmi kaybetmedik. Sayın cumhurbaşkanımızı bugün bu sıcakta yoğun bir terlemeye rağmen yine bizleri terk etmedikleri için teşekkür ediyorum. Terleyen cumhurbaşkanı terleyen başbakan olacak demiştir. Birlikte terledik. Alın terinin karışmadığı hiçbir emek helal değildir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset