AK Parti’de büyük gün yarın

AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi, yarın gerçekleştirilecek. Kongrede genel başkanlık koltuğu için tek aday Başbakan Ahmet Davutoğlu olacak. Kongrede tüzük değişikliğine giderek 3 dönem kuralının durdurulması bekleniyor.AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Ko

AK Parti’de büyük gün yarın

AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi, yarın gerçekleştirilecek. Kongrede genel başkanlık koltuğu için tek aday Başbakan Ahmet Davutoğlu olacak. Kongrede tüzük değişikliğine giderek 3 dönem kuralının durdurulması bekleniyor.

AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi, yarın saat 10.00'da Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Kongre için hazırlıklar tamamlandı. 12 Eylül'deki kongrede genel başkanlık koltuğu için tek aday Başbakan Ahmet Davutoğlu olacak. Kongreye, AK Parti'nin 14 yıllık tarihi boyunca görev almış isimler, kurucular, milletvekilleri, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri davet edildi. Davetliler arasında yer alan partinin kurucularından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ise kongreye katılmama kararı aldığı belirtildi. Kongreye, 40 bin partilinin katılması bekleniyor.

İlk kez Davutoğlu'nun genel başkanlığında yapılacak kongrenin önemli gündem maddelerinden biri tüzük değişikliği olacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında yürütülen komisyonda tüzük değişikliği konusu detaylıca ele alındı. Bu kapsamda parti tüzüğünde yapılacak değişiklikle 3 dönem kuralının durdurulması bekleniyor. 25. Parlamento erken seçime gittiği için milletvekilleri mevcut dönemlerini koruyarak, 1 Kasım seçimlerinde listelerde yer alabilecek.

KURUCU DEĞERLER KURULU OLUŞTURULACAK

Tüzükte yapılacak bir başka değişiklikle parti yönetiminden bağımsız "Kurucu Değerler Kurulu" oluşturulacak ve bu kurul vatandaştan gelen şikayetleri ele alacak. Kurul, bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanlarını "şeffaflık" açısından denetleyebilecek. Kurucu Değerler Kurulu'nun üyeleri de kongrede seçilecek.

PARTİ YÖNETİMİNDE DE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK

Kongre ile parti yönetiminde de değişikliğe gidilecek. Partiyi seçime taşıyacak 50 kişilik MKYK'nın yarısına yakınının değişmesi bekleniyor. Üç dönemlik bazı isimlerin de milletvekili adayı yapılmayıp MKYK'ya alınarak parti yönetiminde değerlendirilebileceği belirtiliyor. MKYK'daki değişimin 20'nin üzerinde olacağı, Hayati Yazıcı, Binali Yıldırım, Haluk İpek, Bekir Bozdağ gibi isimlerin parti yönetiminde yer alabileceği konuşuluyor.

DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMASINDA İSTİKRAR VURGUSU YAPMASI BEKLENİYOR

Başbakan Davutoğlu'nun kongrede seçim startını vererek, konuşmasında istikrar vurgusu yapması bekleniyor. Son terör olayları bağlamında Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin de vurgulanacağı konuşmasında ağırlık "son dönemdeki terör saldırıları" olacak. Kongrede terör olayları nedeniyle coşkulu bir program hazırlanmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler