AK Parti'de bugün kongre var

AK Parti'de bugün kongre gerçekleştirilecek. Parti kongreye tek aday olarak girecek.   3. genel başkan Bugün bin 468 delegenin katılımıyla Ankara Arena’da gerçekleşecek kongreye tek aday olarak girecek olan Yıldırım, Ak Parti’nin Erdoğan ve Davutoğlu’nun

AK Parti'de bugün kongre var
AK Parti'de bugün kongre gerçekleştirilecek. Parti kongreye tek aday olarak girecek.
 
3. genel başkan
Bugün bin 468 delegenin katılımıyla Ankara Arena’da gerçekleşecek kongreye tek aday olarak girecek olan Yıldırım, Ak Parti’nin Erdoğan ve Davutoğlu’nun ardından üçüncü genel başkanı olacak. Kongrede Yıldırım’ın yeni çalışma arkadaşları da belirlenecek ve MKYK seçimi de yapılacak. Mevcut MKYK’da köklü revizyon beklenmezken, değişecek MKYK üye sayısının 6-7 ile sınırlı kalabileceği kulislerde konuşuluyor. 
 
Dört temel mesaj
Yıldırım’ın kongrede yapacağı konuşmayı çok uzun tutmayı planlamadığı, “parti içinde birlik”, “terörle ve paralel yapıyla mücadele”, “yatırımların devamı” ve “yeni Anayasa ve başkanlık sistemi” yönünde dört temel çerçevede mesajlarını vereceği ifade ediliyor. Öte yandan 20 ay 25 gün sonra görevini bırakacak olan Davutoğlu’nun da danışmanları ile bir veda konuşması hazırladığı ve dikkat çekici olarak değerlendirilen bu konuşmanın ardından çok uzun süre kamuoyuna açık bir programa katılmayacağı ve açıklama da yapmayacağı vurgulandı.
 
Bugün istifa edecek
Bugün gerçekleşecek kongrenin ardından Davutoğlu, Erdoğan ile görüşerek istifa edecek. Kongrede seçimlerin saat 16.00’da tamamlanması beklenirken bu seçimin tamamlanmasının hemen ardından önce Davutoğlu, Beştepe’ye çıkarak istifa edecek. Hükümetin istifasını sunacak olan Davutoğlu, Erdoğan ile de Başbakan olarak son görüşmesini yapmış olacak. Seçimin ve Davutoğlu’nun istifasının ardından da Yıldırım’ın akşam saatlerinde Beştepe’ye çıkarak Erdoğan ile bir araya gelmesi bekleniyor. 
 
Hükümeti kurmakla görevlendirilecek Yıldırım’ın, pazartesi ve salı, “Dünya İnsani Zirvesi” nedeniyle İstanbul’da olacak Erdoğan’ın Ankara’ya dönüşünü bekleyeceği ve salı akşamı ya da çarşamba günü öğleden önce bir görüşme yaparak yeni kabineyi Cumhurbaşkanı’na sunacağı kaydedildi. Yeni hükümetin kurulmasının ardından, hükümet programının okunması, görüşmeleri ve güvenoylaması sürecinin de en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
 
40 bini aşkın katılım
 
Bugün gerçekleşecek kongreye bin 468 delegenin yanı sıra 500’ü aşkın da gazeteci katılacak. 6 bin davetlinin olduğu kongreye CHP, MHP, DSP, SP, DYP, BBP ve ANAP davet edilirken HDP davet edilmedi. Çok sayıda STK da kongreye davet edilirken Mısır, İsrail, Bangladeş, Suriye ve Rusya hariç yurtiçindeki büyükelçilere, misyon şeflerine de davetiye gönderildi. Zaman darlığı nedeniyle yurtdışından herhangi bir misafir davet edilmedi. Kongreye 11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son dönem muhalif çıkışları ile dikkati çeken Bülent Arınç gibi isimler de davet edildi. Kongreye 40-50 bin partilinin katılması beklenirken salon çevresinde de dev ekranlar kuruldu. Kongre için Ankara’da geniş güvenlik önlemleri de alındı. Şehre girişler kontrol altına alınırken kongre alanında da çok sayıda polis görevlendirildi. 
 
Milliyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler