AK Parti'de 3. dönem kuralı değişiyor mu?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi'ni ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, seçim hükümeti için kendisine görev verildiğinde AK Parti dışındaki partilerin üye vermezse dışarıdan bağımsız atama yapabileceğini belir

AK Parti'de 3. dönem kuralı değişiyor mu?
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi'ni ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, seçim hükümeti için kendisine görev verildiğinde AK Parti dışındaki partilerin üye vermezse dışarıdan bağımsız atama yapabileceğini belirtti. 
 
Davutoğlu, hükümeti kurma görevini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verilmemesini, "sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir" sözleriyle değerlendirdi.
 
Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;
 
-Seçim hükümeti için bana görev verildiğinde AK Parti dışındaki partiler üye vermezse dışardan bağımsız atama yaparım.
 
-En uygun isimlere bu teklifi götürürüm. Kabul etmemeleri halinde liyakatına güvendiğim bakanları atar cumhurbaşkanının onayına sunarım. 
 
-Burada da anayasa dışına çıkan hiçbir olay yoktur. Çok ehil bir hukuk heyetiyle bu konuyu takip ediyorum.
 
-Sayın Kılıçdaroğlu'na görevin verilip verilmemesi, sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir. 
 
Bana verilen görev, bir hükümet kurmaktı, elimden geleni yaptım ve hiç vakit kaybetmeden de sayın Cumhurbaşkanımıza görevi iade ettim. Ondan sonrası sayın Cumhurbaşkanımızın, diğer parti liderlerinin hükümet kurup kurmama imkanlarına göre yapılacağı bir değerlendirmedir. 
 
SEÇİM HÜKÜMETİ
 
7 Haziran'dan bu yana tüm hazırlıkları zihnimizde yoğuruyoruz. Hiçbir siyasi aidiyet bağına atıfta bulunmaksızın tek ölçüm var, ehliyet, liyakat ve toplumun temsili bakımından temsil kabiliyetine sahip olmak. Buna herhangi bir bakanlık için böyle bir ehliyete sahip olduğuna inandığım isimler, Meclis içinde vekiller arasında tetkik ederim, en doğru ismi bulmaya çalışırım, kendisi kabul ederse, tabi o istişare edebilir o isimler, partileri... O ayrı bir konu. Ama ben anayasa öyle demediği için, Anayasa aksine kişilere teklif götüreceğini söylediği için, kişilere teklif götürür, ve o şekilde değerlendiririz. 
 
"AK PARTİ TÜZÜĞÜNDE DEĞİŞİKLİKLER PLANLIYORUZ"
 
Davutoğlu, AK Parti'nin 3 dönem kuralına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:
 
"Felsefi yaklaşım itibarıyla doğru bir ilke olduğunu hep kabullendik ama bu sefer özel bir durum hasıl oldu. Çok kısa bir sürede 2 ayda, 3-4 ayda bir dönem bitmiş oldu. Bunu dönem olarak saymak, bazı arkadaşların tam da siyasete girmiş ve 2 dönemdir tecrübe edinmiş arkadaşların birikimlerini kullanmak bakımından zorluklar doğurur. Dönem olarak saymamak da bu sefer 3 dönemi doldurmuş olan arkadaşların hakları bakımından yanlışlık olur. Bir heyet oluşturduk, bir tüzük heyeti, son MYK'da. Tüzük heyetinde bu konuda çalışma talimatı verdim ama tüzüğümüzde sadece bu değil, başka değişikliklerin olmasını da planlıyoruz." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset