AK Parti ve Erdoğan'dan flaş karar!

CHP hakkında suç duyurusunda bulunuldu

AK Parti ve Erdoğan'dan flaş karar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve  CHP Parti Meclisi (PM) üyeleri hakkında, 6 Kasım'daki parti meclisi toplantısının  ardından yayımlanan bildiride kullanılan ifadeler nedeniyle Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığına "Cumhurbaşkanına hakaret", "hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa  tahrik veya aşağılama" ve "iftira" suçlarından suç duyurusunda bulunuldu.

Parti avukatı Burhanettin Sevencan'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına  verdiği suç duyurusu dilekçesinde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve PM üyeleri  tarafından, toplantının ardından yayımlanan bildiride kullanılan ifadelerle  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti, parti yöneticileri ve  mensuplarına ağır hakarette bulunulduğu belirtildi. Bildirideki ifadelerin, sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve  yöneticilerine dönük bir saldırı, itham ve hakaret olmadığı, "milyonlarca  vatandaşa da yapılmış açık bir hakaret" olduğu belirtilen dilekçede, "Ancak  geldiğimiz nokta itibariyle sorumsuz muhalefetin, yıkıcı, ölçüsüz eleştirinin,  iftiralarının ve hakaretin muhalefete ve ülkeye bir katkı sağlamadığı, sorunları  çözmek yerine derinleştirdiği, birlik ve beraberliğimizi zedelediği bu bildiri  ile bir kez daha anlaşılmıştır." değerlendirilmesine yer verildi.

FETÖ MENSUPLARINA DESTEK VEREN CHP...

FETÖ'nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden ve  milletçe ödenen ağır bedellerden sonra tarihi bir fırsatı yakalandığı  değerlendirilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi: "CHP 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında toplumdan gelen yoğun  baskı sonucu, Yenikapı'ya katılarak darbe ve terör karşısında tutumunu  belirlediği izlenimi vermiş, lakin iş bu şikayet konusu bildiriden de  anlaşılacağı üzere özlemini duyduğu eski söylemlerine, özüne çok hızlı bir dönüş  gerçekleştirmiştir.  Hatta öylesine bir dönüştür ki, 15 Temmuz kanlı darbesinden söz  ederken şehitleri anmak bile akıllarının ucundan geçmemiştir. Vatanımız ve  milletimiz adına çok hazin bir durumdur. Öyle ki şikayet konusu bildiride  kullanılan ifadeler ile 15 Temmuz kanlı darbe girişimini, akıl ve izan dışı  olarak, 'tiyatro' olarak nitelendirme amacı güderek şehit ve gazilerimizin aziz  hatırasına saygısızlıktan da geri durmamışlardır.  Fetullahçı Terör Örgütü'nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz kanlı darbe  girişimi sonrası 'bir milyon mağdur var' diyerek FETÖ mensuplarına destek veren  CHP, Parti Meclisi olarak açıkladığı skandal bildiriyle eski günlerindeki gibi  terör destekçilerine de sahip çıkmaktadır."

 CHP seçmenini "15 Temmuz günü Türkiye'nin geleceğini yok etmek isteyen  FETÖ'cülerin farkında" olduğu kaydedilen dilekçede, "Bu taban ve seçmenler Sayın  Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve AK Parti'nin topyekun olarak FETÖ,  DEAŞ, PKK ve tüm terör örgütleriyle ciddi ve kararlı bir mücadele yürütüldüğünü,  diğer taraftan ana muhalefetin terörün ortadan kaldırılması için bol 'demokrasi'  sözcüklerinden yapılmış laf salatasından başka öneri getiremediğini görüyor  olmalıdırlar." ifadelerine yer verildi. Şüphelilerin, şikayet konusu imzaladıkları bildiri, iftira, hakaret,  halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama  onur, şeref ve saygınlığı  zedeleyici söz ve beyanlar mahiyetinde olduğu ve hukuken himaye edilmesinin  mümkün olmadığı belirtilen suç duyurusu dilekçesinde, şunlar kaydedildi:  "Şüpheliler, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız ve kurucu genel  başkanımızı, Başbakanımızı, AK Parti ve yöneticilerini hedef alarak yayınladığı  yazılı bildiri ile bu kişilerin onur şeref ve saygınlığını rencide edici ifadeler  kullanmış, iftira ve suç isnatlarında bulunmuş, halkı kin ve düşmanlığa tahrik  ederek atılı suçu alenen işlemiştir. Aleniyet, atılı suçların belirsiz sayıdaki kimse tarafından bilinip  görülebileceği şekilde işlenmesidir. CHP'nin resmi internet sitesinde yayınlanan  Parti Meclisi bildirisi ile suça konu ifadelerin birçok kişiye ulaştığı açık  olduğundan aleniyet unsurunun gerçekleşmiş olduğu aşikardır."  Dilekçede Kılıçdaroğlu ve CHP PM üyeleri hakkında, üzerilerine atılı  suçlardan soruşturma yürütülerek, kamu davası açılması talep edildi.

ERDOĞAN DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP Parti  Meclisi üyeleri hakkında, 6 Kasım'daki Parti Meclisi toplantısının ardından  yayımlanan bildiride kullanılan ifadeler nedeniyle Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığına "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, CHP PM toplantısının ardından  yayımlanan bildiride Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı "ağır hakarette bulunulduğu"  bildirildi. PM toplantısının ardından yayımlanan bildirinin şikayete konu  bölümlerine yer verilen dilekçede, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 299.  maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunun işlendiği belirtildi. Suç duyurusunda, söz konusu bildiride yer alan, "FETÖ, PKK ve IŞİD  terör örgütlerine yardım ve yataklık eden Saray... ve AKP yöneticileri,  demokrasimize ve ülkemizin bekasına yönelik en büyük tehdittir. Bu tehdit  yurttaşlarımıza demokratik direnme hakkını da vermektedir." açıklamalarına  karşılık, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olarak FETÖ elemanlarının devlet  yönetiminin her kademesine yerleştirilerek, ülkemizi bilinçli ve planlı bir  şekilde darbe ortamına sürüklemek, 'FETÖ ile mücadele' adı altında saray darbesi  gerçekleştirmek, FETÖ, PKK ve IŞİD terör örgütlerine yardım ve yataklık etmek  gibi akıl, izan ve insaf dışı suçlamalarda bulunulmuştur." ifadelerine yer  verildi.

 HAKARET KAMPANYASI

 CHP adına yapılan açıklamanın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yeni ve  haksız bir hakaret kampanyasının parçası olarak değerlendirildiği aktarılan  dilekçede, şunlar kaydedildi:  "Sayın Cumhurbaşkanımız, 29 Temmuz 2016'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi  Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nin açılışında yaptığı açıklama ile şahsına karşı  her türlü hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak affetmiş, davalarını geri  çekmiş ve başta siyasetçiler olmak üzere toplumun tüm kesimlerini, ülkemizin  içinde bulunduğu hassas duruma uygun şekilde davranmaya davet etmiştir. Bu  kapsamda yalnızca Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılmış olan 19 tazminat  davasından, 15 savcılık soruşturmasından ve 2 ceza davasından vazgeçmiştir. Bunun  dışında başta CHP milletvekilleri olmak üzere birçok partili hakkında da dava ve  şikayetinden vazgeçmiştir." Dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, FETÖ'nün darbe girişiminin  ardından milletin asgari müşterekte buluşması, birlik ve beraberliğin tahkim  edilmesi, siyasi hayattaki asgari nezaketin kalıcı olarak tesis edilmesi ümidi ve  iradesiyle şahsına yönelik hakaretleri affetmesi ve tüm davalardan vazgeçmesine  rağmen "sorumsuz ve düzeysiz muhalefet anlayışının" sürdürülmesinin hayretle  takip edildiği belirtildi.  Suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:    "Şüpheliler, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımızı hedef alarak yaptığı  paylaşımlarla Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı onur, şeref ve saygınlığını rencide  edici ifadeler kullanmış, kişiliği, saygınlığı ve itibarını hedef alarak atılı  suçu alenen işlemiştir. Aleniyet, hakaret suçunun belirsiz sayıdaki kimse  tarafından bilinip görülebileceği şekilde işlenmesidir. Basına yönelik yapılan  açıklamayla, suça konu ifadelerin birçok kişiye ulaştığı açık olduğundan aleniyet  unsuru gerçekleşmiş olup, somut olayda suçun nitelikli hali olan ikinci  fıkrasının uygulanması gerekir." Dilekçede Kılıçdaroğlu ve CHP PM üyeleri hakkında üzerlerine atılı  suçtan soruşturma yürütülerek, kamu davası açılması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset