Ak Parti Trabzon Danışma Meclisi toplandı

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Eylül Ayı Danışma Meclisi Toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapıldı.Toplantıya Bakan Bayraktar’ın yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Prof. D

Ak Parti Trabzon Danışma Meclisi toplandı

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Eylül Ayı Danışma Meclisi Toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapıldı.

Toplantıya Bakan Bayraktar’ın yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu ile Safiye Seymenoğlu, İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu, ilçe başkanları, belediye başkanları ile teşkilat mensupları ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, yerel seçimlere az bir zaman kaldığını belirterek, yaklaşan yerel seçimlerin AK Parti için çok önemli olduğunu söyledi. Günnar, “Bu coşkulu toplantımız aylardır devam edegeldiği gibi bugün yine hız kesmeden aynı kalabalık ve coşkuyla devam etmektedir. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da tüm kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki AK Parti yine oylarına oy katıyor. Türkiye çağ atlamaya devam ediyor. 2023 hedefi tamamen kısaldı. Bütün bunlara rağmen güçlenen Türkiye, büyük Türkiye yabancı devletlerin dikkatini çekiyor. Güçlenen Türkiye engellemelerle baş başa kalıyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında bu yüce millet ve duaları var. Maalesef, Türkiye’nin içerisinde dış güçlerin oyuncağı olmaya yönelik anlayışa sahip bir çok kesim ellerini ovuşturarak AK Parti’nin oy kaybetmesini bekliyor.

Ama milletimiz bunların hepsine dur dedi. Bu kalabalığı bu coşkuyu gördükçe onlar geri atacak. Bizim kapımız her görüşe, her samimi olana açıktır. Biz de din ve ırk milliyetçiliği yoktur. Yeter ki memleketini ve insanını sevenler olsunlar, partimizden içeri gelsinler, memleketimiz ve bayrağımız için daha da büyüyelim. Bizler teşkilat mensupları olarak yaptıklarımızı daha da iyi anlatmalıyız. Mahalle toplantılarını devam ettirmeliyiz. Biz sandık danışma meclisleriyle yaptıklarımızı tekrar hatırlatacağız. Türkiye’nin önünün nasıl kesildiğini bir daha hatırlatacağız. Hatırlatmak mecburiyetindeyiz ki Türkiye kurtulsun. AK Parti’nin en önemli işi istişaredir. Lütfen sürekli istişare edin. Tüm belediye başkanları bizimdir. Bugüne kadar yaptığı hizmetler için hepsine müteşekkiriz. Kendilerinin çok iyi olduğuna inanıyor ve onlardan hep övgüyle bahsediyoruz” dedi.

Günnar’ın konuşmasının ardından söz alan Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, belediyenin çalışmaları hakkında teşkilat mensuplarına ve partililere bilgi verdi. Kınalı, 2009’da Trabzon Belediyesi’nin ‘AK’ belediyecilikle buluştuğunu belirterek, halka verilen vaatlere hızlı bir şekilde girişildiğini ve vaat edilen 61 projenin hayata geçtiğini söyledi. Kınalı’nın ardından söz alan Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, AK Parti ile Türkiye’nin kaderinin değiştiğini belirterek, “Bugün Türkiye çok farklı bir noktada. AK Parti ideoloji partisi olmadı, hizmet partisi oldu. Hizmete öncülük tanıdı. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar bizim öncelikli hedeflerimiz oldu” diye konuştu.

img_7276.jpg



Danışma meclisinde bir konuşma yapan AK Pati Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, yüz yılların beklediği son dönemin ve içinde bulunulan AK Parti’nin temel esaslarının ve milletin beklentilerinin geleceğin ümidinin teşkilat mensuplarının çalışmaları olduğunu vurgulayarak, “Demokraside, insan haklarında hukukun üstünlüğünde ve gerçek laiklikte son on birde yaptığı hizmetlerle ülkemize önemli hizmetler yaptı ki artık yeter dediler. Sizin büyümeniz bizim geleceğimizi etkiliyor. O halde ne olmalı. O zaman bakıyorsunuz ki bir lider 20’den fazla suikaste, 200’den fazla zehirlenmeyle karşılaştı. Sen şimdi kalkıyorsun kanal İstanbul projesinden, üçüncü havalimanından bahsediyorsun, İstanbul İzmir otoyolundan ve en büyük köprüden bahsediyorsun. Hızlı trenlerden, nükleer santrallerden bahsediyorsun.

Bu Türkiye eğer bu hızla giderse önümüzdeki 20 yılda dünyanın en güçlü 3 devletinden biri olacak. Bu milletin yürüyüşünü kimse durduramayacak. Bu asil millet, yüz yıllar boyunca, hakkın, adaletin, dürüstlüğün temsilcisi olmuş. AK Parti’nin bu millete kazanımları ve kazandıracaklarını hiç kimse engellemeyecektir. Tek tek hepsi mağlup olacak. AK Parti’nin ampulünün saçtığı nurlar bütün yer yüzündeki her vicdan sahibini aydınlatacak. Kimse istemese de AK Parti zafere erişecektir” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye ve dünyada bir oyun olduğunu belirterek, “Ben belediye başkanı oldum, ben bilmem ne oldum filan demeyeceksin, yerden yürüyeceksin” dedi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya, Bakan Bayraktar’ın yanı sıra, AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, ilçe başkanları, belediye başkanları ile teşkilat mensupları ile çok sayıda partili katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dünyanın bir süreç yaşadığını söyleyerek şöyle konuştu: “Ülkemizde de bu süreç yaşanıyor. Artık dünya alabildiğine yakınlaştı, iletişim ve ulaşım arttı ve dünyada devletler tek başına kendi başına yol alma konusunda hareket edemezler. Dünyadan soyutlanarak dünyadan ayrı kaldıkları zaman belli bir noktaya gider ve orada kalırlar. Dünyayla birlikte hareket etme zorunluluğu var. Biz dünyayla hareket etme ve Avrupa Birliği ile yakınlaşma programı gösteriyoruz.”

“IMF, TÜRKİYE’DE BÜROKRASİYİ ARTIRMAYA ÇALIŞTI”
IMF’nin Türkiye’de bürokrasiyi artırmaya çalıştığını dile getiren Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Trabzon gençliği çok önemli. Ben onlarla gurur duyuyorum. Bürokrasi olmadan iş olmaz. Trabzon gibi yüz ölçümü küçük nüfusu büyük ana sanayisi olmayan yerlerde bürokrasi çok önemli. Bürokratların yakasını bırakmamız lazım ama kırmadan dökmeden hakaret yapmadan yasaların içinde kalmak suretiyle." Yatırımın önünü açanların bürokratlar olduğunu anlatan Bayraktar, şöyle konuştu: "Yatırımlar uzun sürmeyecek. Bir ihale yapıyorsun ihale sürece 6-7 ay sürüyor. Bunları azaltmamız lazım. Ben bürokrasiden, özel sektörden geldim. Şimdi 27 buçuk milyar IMF’ye borcumuz vardı ya, geliyorlardı Türkiye’de bürokrasiyi artırmak için her şeyi yapıyorlardı. İhale süreleri o kadar uzun ki bürokrasi o kadar fazla ki, iflahını kesiyor insanı ve yatırımcıyı canından bezdiriyor.”

20130929aw000311_01.jpg


“TRABZON’DAKİ 18 İLÇEYİ KAZANACAĞIZ”
Önceliklerinin dürüstlük ve başarı olduğunu kaydeden Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: “18 ilçe, bir tane de büyükşehir belediyesi 19 belediye başkanı, muhtarlık seçimleri olacak. Bizim bunları mutlaka 18 ilçeyi alacak şekilde hesaplamamız gerekiyor. Kaza olurda 1-2 ilçeyi kaybedersek gerçekten çok üzülürüm. 18’ini de alacağız Allah’ın izniyle. Samimi olursak bunu çok rahat başarırız. Bizim dürüst arkadaşlara ihtiyacımız var. Bizim önceliğimiz dürüstlük ve başarıdır”

“TÜRKİYE VE DÜNYADA BİR OYUN VAR”
Türkiye ve dünyada bir oyun olduğunu vurgulayan Bayraktar, şu konulara dikkat çekti: “Bizim belediye seçimlerinden çok ciddi şekilde galip çıkmamız lazım. Az önce Sayın Başbakan’ımızın takdim ettiği bir slayt izledik. Müthiş bir vizyon, böyle bir vizyonu dünyada ortaya koyacak 5 tane devlet bulamazsınız. Hesabımız pazara kadar değil, bizim hesabımız İslam’a uygun milletimizi dünyadaki milletler arasında en başı dik konuma getirmek. Devletimizi dünya devletleri arasından ana konuma getirmektir. Bunun için mücadele ediyoruz. Saf, basit iktidar hesapları yaptığımız yok. Bizim Trabzon’daki belediye seçimlerinde bir kuşkumuz yok. Bizim derdimiz daha iyisini nasıl yaparız. Bir gram daha iyisini nasıl yaparız. Onun gayretindeyiz.”

"MİLLETE TEPEDEN BAKMAYACAKSIN”
Gurur ve kibirin çok kötü şey olduğunu söyleyen Bayraktar, “Gurur ve kibir çok kötü bir şeydir. Ben belediye başkanı oldum, ben bilmem ne oldum filan demeyeceksin, yerden yürüyeceksin. Millete tepeden baktın mı, burjuva zihniyeti öyle yama yok. Halkın derdini bileceksin, imkanlar ölçüsünde nereden geldiğini bileceksin. Nerede durduğunu bileceksin. Allah bizi şaşırtmasın” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset