AK Parti Otizmli çocuklarla buluştu

AK Parti Otizm Hastası Çocuklarla Bir Araya GeldiAdalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti ) Trabzon İl Başkanlığı, Dünya Otizm Farkındalık Ayı münasebeti ile Otizm hastası çocuklarına ziyaret programı düzenledi.AK PARTİ İL TEŞKİLATI OTİSTİK ÇOCUKLARI UNUTMADI

AK Parti Otizmli çocuklarla buluştu

AK Parti Otizm Hastası Çocuklarla Bir Araya Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti ) Trabzon İl Başkanlığı, Dünya Otizm Farkındalık Ayı münasebeti ile Otizm hastası çocuklarına ziyaret programı düzenledi.

AK PARTİ İL TEŞKİLATI OTİSTİK ÇOCUKLARI UNUTMADI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti ) Trabzon Sosyal İşler Başkanlığı, Dünya Otizm Farkındalık Ayı münasebeti ile Otizm hastası çocukları evlerinde ziyaret etti. Program kapsamında İl Başkan yardımcısı Sosyal İşler Başkanı Faruk Kanca, İl yönetim kurulu üyeleri Canan Bülbül, Birgül Yılmaz ve Melike Keleş Otizim hastası Yavuz Selim Yılmaz ve Ahmet Mücait Özsoy’u evlerinde ziyaret ettiler.

KANCA: OTİZMLİ ÇOCUKLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı, Sosyal İşler Başkanı Faruk Kanca, dünyada otizmin hızla artığını anımsatarak otizmli çocukların her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Otizm nedeni bilinmeyen bir hastalık olduğunu belirten Kanca, "Otizm nedeni bilinmeyen bir rahatsızlık. Yıl geçtikçe otizmli çocuğun sayısı artmakta. Bunun tek ilacı eğitim. Çok küçük yaşta özel eğitim olması gerekiyor. Özel eğitime küçük yaşta başlandığı zaman çocuğumuz daha iyi gelişebilmekte. AK Parti olarak otizmli çocuklara ve ailelerine destek olmak, yanlarında olduklarını hissettirmek amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştirmekteyiz. Bu kapsamda çalışmalarımız değişik engelli gruplarında da sürüyor. Bizde bu tür etkinlerimiz ile hem vatandaşlarımızı bilinçlendiriyor, hem de bu alanda yapılabilecek çalışmaların, projelerin neler olabileceği üzerinde tespitlerde bulunuyoruz. AK Parti, engellilerle ilgili çalışmalarını sadece 1 ay değil devamlı sürdüren bir partidir. Her kesimin yanında olan AK Parti, engellilerin de her zaman yanındadır. Hükümetimiz Cumhuriyet tarihinde ilk kez engellilerle ilgili bir yasayı çıkarttı. Söz konusu yasa, o günün şartlarında eğitimden, sağlıktan yeterince istifade edemeyen kişiler için önemli bir altyapı oluşturdu. Yeni gelişmeler doğrultusunda yasa yeniden yapılandırılacaktır.Yaptığımız bu ziyaretler ve etkinliklerle alakalı hazırladığımız raporu genel merkezimize sunmak kaydıyla, çocuklarımız için daha neler yapılabilir, nasıl bir yol çizilebilir bunun cevabını bulmuş olacağız” diye konuştu.

Otizm hastası çocukların aileleri de yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek “ AK Parti hükümeti tarafından çıkan bu yasayı çok önemsiyoruz. Bazı eksikliklerin giderilmesi ve

yeniden yapılandırılmasını bekliyoruz. Ayrıca halkın Otizm konusunda bilinçlenmesi hakkında atılacak her adımın arkasındayız” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset