AK Parti Ortahisar'da Başkan belli oldu

AK Parti Trabzon'da ki ilçe kongreleri serisi devam ediyor. Kongreler, Ortahisar İlçesi ile son buldu.Saat 17:00 itibari ile açılan sandıklardan çıkan sonuçlara göre 401 delegeden 386'sı oy kullandı. kullanılmayan 5 oyun bulunduğu seçimde 144 oya karşılık

AK Parti Ortahisar'da Başkan belli oldu

AK Parti Trabzon'da ki ilçe kongreleri serisi devam ediyor. Kongreler, Ortahisar İlçesi ile son buldu.

Saat 17:00 itibari ile açılan sandıklardan çıkan sonuçlara göre 401 delegeden 386'sı oy kullandı. kullanılmayan 5 oyun bulunduğu seçimde 144 oya karşılık 242 oyla mevcut Başkan Temel Altunbaş 84 oy farkla seçimi kazandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İŞTE ALTUNBAŞ'IN LİSTESİ

1-124.jpg

ALTUNBAŞ: YARINDAN İTİBAREN ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ

Temel Altunbaş, seçim sonrası yaptığı açıklamada "Demokrasi kazanacak dedik. Allah herkesten ve özellikle Ömer kardeşimden razı olsun. Bu kongrenin kaybedeni yok. Sizlerin detesği olduğu müddetçe 2015 seçimlerine yeni ekibimizle birlikte hazırlanacağız. karşı listede olan arkadaşlarımızla elimizi taşın altına koyacağız. Trabzon'da 6-0 ütopya değil. 2015 seçimlerine yarından itibaren çalışmaya başlayacağız. ikinci kez beni bu göreve layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

GÜNNAR BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK

Günnar'dan Temel Altunbaş'ın yeniden başkan seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada "Hepinize çok teşekkür ediyorum. BU seçimi beraber kazandık. Bu seçimde kaybeden yok. İki arkadaşımızıda tebrik eidyorum. Bu kongrenin sonucunu birlikte kazanmış olarak ilan ediyoruz. hep beraber kazandık" ifadelerini kullandı.

ODABAŞ: BERABER ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ömer Odabaş seçimin ardından yaptığı konuşmada "herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonrada beraber çalışmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun." dedi.

Kogreye AK Parti Grup Başkanvekili Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Nafiz Özak, Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Trabzon Koordinatörü İhsan Şener, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi eski milletvekili Şeref Malkoç, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İlçe Başkanı Temel Altunbaş, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ile delegeler ve teşkilat mensupları katıldı.

 

Divan Başkanlığını Nevzat Çabuk'un yapıtğı kongrede Temel Altunbaş ile Ömer Odabaş'ın listeleri yarıştı.

TEK LİSTE MÜCADELESİ YAPILDI

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şöyle dedi:  "Ortahisar ilçemiz, Trabzon'umuzun büyükşehir olmasından sonra merkezde kurulan en büyük ilçesi. Teşkilatçılık açısından baktığımızda önce ki meslek ilçemiz.

Bu kutsal davamızın Trabzon'umuzda ve merkez ilçemizde kuruluş aşamasında görev alan, şu an da aramızda olan kurucu il başkanımız İbrahim Keskin Bey'e şükranlarımızı arz ediyoruz. Onlardan devraldığımız bayrağı iyi bir yere getirdik. Aynı şekilde kurucu ilçe başkanımız ve büyük emek sarf eden şu anda da divanda olan Mustafa Yanmış'a da şükranlarımı iletiyorum. Onlardan sonra ki il ve ilçe başkanlarımızda büyük çaba sarf etti ve partimizin çıtasını yükselttiler.

Bu davaya emek verip aramızdan ayrılanlar da var. Onlara Cenab-I Allah hizmet etmeyi nasip etti. Şimdi onları hayır ve rahmetle anıyoruz. Kongremizde iki arkadaşımız yarışacak. Genel merkezimizin arzusu isteği doğrultusunda tek liste için çaba sarf ettik. Bu tecelli etmedi. Ben biliyor ve inanıyorum ki sonucu ne olursa olsun yine kenetlenerek bu millete ve insanlığa hizmet etme noktasında yola devam edeceğiz. Kardeşlerimize başarılar diliyorum."

BİRLİK BERABERLİK MESAJI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, şu anda büyükşehir belediye kanununun tatbikanıda yaşadığımız sorunlar için hepinizin huzurunda hepinize söz veriyoruz. Yeni düzenlemelerle birlikte sizi halkımıza karşı mahçup etmeyeceğiz. 12 ayı kış, yaz, kar, soğuk demeden iklimin bize geçit verdiği ölçütte hizmetle donatacağız.

Trabzon'umuzu beş yılın sonunda iyi ki büyükşehir belediyesi olmuşuz noktasına taşımaya gayret edeceğiz. Biz, kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la, şimdiki genel başkanımız başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte, bakanımızla, milletvekillerimizle teşkilatımızla hep beraber siz mümtaz topluluğumuzla, doğrudan, adaletten, halktan yanayız. Sizlerle birlikte muhafazakar demokrat Türkiye'den yanayız.

İnsanlarımızın ötekeliştirilmemesinden yanayız. Bu 12 yıllık süreçte tüm bunları sağlayan bu büyük hareketten yanayız. Hep biriz hep beraberiz. Biz arkadaşlarımıza başarılar dilerken, biz her zaman sizinle birlikte tüm hürriyetlerin, temel insan hak ve özgürlüklerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu kongrenin birlik ve beraberlik içinde sonuçlanacağına inanıyoruz."

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, "Bu kongre neticesinde AK Parti eskisinden daha kuvvetli, birlik beraberlik içerisinde yarınlara emin adımlarla gidecektir. Bir şiirle başlayan ya da milat olan AK Parti serüveni milletimizin yeter artık sözüyle iktidara gelmiş yüzde 35'lerden yüzde 50'lerin üzerine çıkmış. Trabzon gibi oldukça zor ve siyasette önemli bir şehirde bu millet yüzde 71'le Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurun başkanı seçmiştir. MHHP Trabzon milletvekili Koray Aydın, AK Parti gibi demese de parantez içerisinde teşkilatlarına üye koçanlarını alacaksınız, mahallelerde teşkilatlanma yapacaksınız diyor.

Biz genel başkanımızdan aldığımız terbiye ile teşkilatçılığın en güzel çalışmalarını gösteriyoruz. Biz de bir de istişare maknizması var. Temayüller, istişareler, kanaat önderlerinin görüşleri ve neticesinde buna yönelik karar alma. Bu bir prensip kararı. Biz bu dönem Trabzon'da 18 ilçemizden sadece 3 tanesinde çift listeyle girdik. Tek listeyle de çift listeyle de seçime girdiğimiz yerlerde bütün arkadaşlarımızın birbirini kucakladığını gördük. Biz kırılmalar olmasın, hiç kimseyi kaybetmeyelim mantığı ile gidiyoruz.  Bir üye bile bizim için çok önemlidir.

Biz de Trabzon'da tek liste arzu ettik. Ortahisar İlçe kongremizde de değerli kardeşlerim Ömer Odabaş ve çalışma arkadaşları ile de epey istişarede bulunduk, konuştuk. Nezakatli üsluplarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ömer'e dinletemedik. Nuh dedik peygamber demedi. Neticede Ömer'de bizim Temel'de bizim. 3 sene önce de burada Zeki'de bizim Temel'de bizim demiştim. Önemli olan bir birimizi kucaklamaktır. Besmele her hayrın başıdır.

Dolayısı ile hayırlı bir iş yapıyoruz. Hayırlı işin gerçekleşmesi için de dua ediyoruz. 2015 seçimlerinde yüzde 71 oy oranının üzerine çıkacağız. Ortahisar ilçemizde başarıyı birlikte yakalayacağız. Yeni seçilecek yönetim kurulunun işi daha da zor. 2015 seçimlerinden sonra teşkilat çalışmaları daha da zorlaşacak, aktif ve dinamik hale gelecek. 3 yıl boyunca gecesini gündüzüne katan, rahatsızlığına rağmen insanların mesajlarına telefonlarına cevap verip, kapılarına kadar gitmiş, toplantıları bizim istediğimiz şekilde de icra etmiş, AK Parti'nin Ortahisar ilçesinde oyunu yükselten kıymetli Ortahisar İlçe Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum" dedi.

AK Parti Yüksek Seçim Kurul Temsilcisi eski milletvekili Şeref Malkoç, şöyle devam etti: "Türkiye'de 2014 yılına gelinceye kadar önemli değişiklik yaşandı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve ardından gelecek milletvekili seçimlerinde Türkiye değişimini tamamladı, dönüşümü yaşanacak. Yeni Türkiye ufkunu açan, yolunu ortaya koyan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Allah uzun ömürler versin. Daha güzel günlerde Trabzon'un 6-0 olduğuu Türkiye'nin de yeni anayasayı değiştirmek için 330 milletvekiline ulaşmasını temenni ediyorum."

AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, "Son bir buçuk yılda Türkiye operasyon geçirmeye başladı. Bu operasyonun arkasında ki en büyük güç neydi. 2002'deki faizler aynı kalsaydı bu milletin cebinden 640 milyar Türk Lirası faiz lobisinin cebine gidecekti. O para bu millete hizmet olarak döndü. Şu hastaneler o paralarla bu millete hizmet ediyor. Eğitim kurumları, ulaştırmalarda yapılanlar o paralarla yapıldı. Burda ki her bir AK Partili bir Recep Tayyip Erdoğan olduğu gibi bir Davutoğlu'dur. Bu milletin önünü kesemezler" diye konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, "Bugün çiçeği burnunda Ortahisar İlçemizin ilk kongremizi gerçekleştireceğiz. Biz güçlü bir teşkilat yapısına sahip olan büyükbir partiyiz. Teşkilatımız bugüne kadar bu başarıda büyük bir etken oldu. Çok emek verildi. Üyesinden başkanına kadar herkes elinden geleni yapmaya çalıştı. Bizde birlik ve beraberlik var. Yüzde 60'lar 70'ler dedik hedeflere ulaştık. Oy oranımız yükseldi artık 6-0 diyoruz. Biz geçmişe ve yaptıklarımıza baktığımızda yapacaklarımızın teminatını da görüyoruz" şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Muhammet Balta, “Kongreler önemli, kongreler burada yarışlar olur. Şunu söylemek isterim. Bunlar bugün den sonra geride kalıyor. Bugün beraber olduğunuz insanlarla yarın ayrı olabiliyorsunuz. Bugün ayrı olduğunuz insanlarla yarın beraber olabiliyorsunuz. Eğer bir aileysek bunlara takılı kalmadan seçimlerde hep beraber el ele kol kola alanda olduğumuz gibi bundan sonra sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun kardeşlerimizle kucaklaşıp buradan ayrılmamız lazım. Kim nereye verdi ne oldu, bu araştırma sandıktan kapanması lazım. Bizler burada bu düşüncede olduğumuz için bu dava büyüdü büyüdü buralara geldi. Daha önce bizlerde yaşadık. Yaşadığımız kardeşlerimizle el ele kol kola girdik kucaklaştık. Amaç millete Trabzon’a hizmet etmek. Kişiler burada teferruattır. İnşallah aynı düşüncelerde olacağı. İl başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. İl Başkanlığı zordur. Her zaman suçlu olan il başkanıdır" ifadelerine yer verdi.

TABLODA AZİM VAR

AK Parti Trabzon Milletvekili Eski Bakan Faruk Nafiz Özak, şöyle konuştu: "Bu tabloda azim, kararlılık, insana hizmet, halka hizmet hakka hizmet anlayışı, heyecan, coşku, kararlılık, muassır medeniyetlere ulaşmak için toplanan insanlar var. Bir Atatürkçüler var bir de Atatürkçü geçinenler var. Gerçek Atatürkçü biziz. 2002'den beri 12 yıl 27 gün geçti. Çıta hep yükseldi. Bu tesadüf değil. Çalışana Allah veriyor. Milletimiz çok vefalı bir millet. Bayrak hep yukarı çıktı. İnşallah daha yukarı çıkar. Yaptıklarımızın üzerine yeni ilaveler koyarak çıkabilir. Bu tablo hiç bir yerde yok. Sayın Cuhurbaşkanımız Papa hazretlerine İstanbul'da hediye verdi. İstanbul'un fatihi Fatih Sultan Mehmet Bosna'yı fethettiği zaman orada ferman yayınlıyor. Çağdaş ileri demokrasinin kaynağı bizim ecdadımızdır. Osmanlı'dır, Fatih Sultan Mehmet'tir, Kanuni Sultan Süleyman'dır. Burada iki- üç liste çıkabilir. İnsanlar ünvanları yükseltir. Ünvanlar insanları yükseltmez. Halkın ne demesine bakmak lazım."

SİYESETİN BİR UCU CENNET BİR UCU CEHENNEM

AK Parti Grup Başkan Vekili  ve Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı, "Bizim kendimizi tanımladığımız kadar başkalarının da bizi tanımlaması önemlidir. Başkalarının bizi görme biçimine kulak vermek kolay bir iş değildir. Eleştiriyi sevmeyiz. Muhakkak hepimizin hataları var. Hepimiz gerçek insanlarız. İyi insan olmaya gayret ediyoruz. İyi olmak yokuş yukarı çıkmak gibidir, çaba gerektirir. Kötü olmak yokuş aşağı inmek gibidir, çekicidir, çaba istemez.

Biz bir toplumu ülkeyi severken, siyasetin içinde ortaklaşa bayrağı kaldırırken, bu işleri gerçek insanlarla yaptığımızı unutmayacağız. Hataları kusurları ile birlikte yapıyoruz. Siyaset sanatların en soylusudur ve en soysuzudur. Siyasetin bir ucu cennete bir ucu da doğal olarak cehenneme gidecektir. Siyasette iki sonsuzluk arasında gereli ipte yürünür. Hiç bir sanat siyaset kadar insanların hayatını alt üst edemez. Hiç bir sanat siyaset kadar insanların sokakta ki yürüyüşünü değiştiremez. Onlara öz güven veremez. Siyaset bu konuda eşsizdir. Alçaklık da ve asillikde. Siyasetle uğraşanların karşısında çok büyük tehlike ve risk vardır" dedi.

Ortahisar İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Temel Altunbaş, "Bugün, hep birlikte, kardeşlik, huzur ve birlik içinde kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kurulduğu 2001 Ağustos ayından itibaren 14 yıllık geçmişinde Cumhuriyet tarihinin en kalıcı hizmetlerini sunan AK Parti'miz dünyanın en ciddi teşkilatlarını kurmuştur. Cumhurbaşkanımızın yaktığı meşalenin arkasından ona yakışır bir şekilde dim dik hedefimizi sürdürüyoruz. Her seçimde yeni reformlarla bu büyük davanın bayrağını daha yukarlara taşıyan kendi partisinin bayrağını en yukarlara taşıyan tüm gönüldaşlarımızı selamlıyorum.

Bugün burada, bir kardeşlik havası teneffüs ederekkongremizi gerçekleştiriyoruz. AK Parti çok büyük bir ailedir. AK Parti bizim için bir baba ocağı ana kucağıdır. Biz bu kucağın neresinde olursak olalım, duruşumuzu, sadakatimizi ve sizlere olan inancımızı asla bozmayacağız. Sıradan bir er de olsak başkan da olsak sizlere hizmetten geri durmayacağız. AK Parti'de herkese yer vardır. Hiç bir kardeşimiz burada kendini yalnız görmemelidir. AK Parti köksüz bir ağaç değil, kökleri bin yılların derinliğinde olan büyük bir çınardır. Bu çınarın köklerine hiç bir beşeri kökün kezzap dökmesine müsade etmeyeceğziz. AK Parti'yi ayakta tutan sizlersiniz.

Milletin sarsılmaz inancı desteği ve duasıdr. Bizler bu dualarla beraber sizlerin desteği olacağız. Evlatlarımız ve torunlarımıza 2071 hedefi için zemin hazırlayacağız. Elbet te eksiklerimiz de taleplere yetişemediğimiz de olmuştur. Büyükşehir ve Ortahisar'da rekor oylar aldık. Trabzon'da adeta destan yazdırdık. İl teşkilatamıza, belediye başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımızla, üyelerimizle uyum içinde bu başarıyı ortaya koyduk. Duruşumuz AK Parti'nin olgunluğuna layık bir duruş olmuştur. Eksiklerimizden kaynaklanan kırılmalar olmuşsa yönetimimle kırdığımız her kardeşimizden özür diliyorum" dedi.

İlçe Başkan Adayı Ömer Odabaş, "AK Parti davasına gönül veren bir kardeşiniz olarak sizlerin huzurunda ilçe başkan adayı olarak bulunuyorum. Bu kutlu göreve talip olurken, derdimiz, makam mevki değil, tabanla bütünleşen, adil şeffaf bir yönetim anlayışını hayata geçirmektir. Burada bulunmamızın yegane gerekçesi budur. Teşkilat tabanımızdan gelen baskılar ve yaptığımız istişarelerle ilçe başkan adayı olarak sizlerin karşısına çıktık. Referansımız, parti içi demokrasi, ortak akıl, geniş tabanlı istişare oldu. Birleştirici, bütünleştirici uzlaştırıcı olmanın gayretini her zaman dile getirdik.

Aynı düşüncede olduğumuzu bir kez daha dile getirmek istiyorum. Bizler partimize sahip çıkma sorumluluğu ile yola çıktık. AK Parti'mize gönül verip hizmet eden her partilimiz bizim gönüldaşımızdır. Teşkilatımızın her ferdi bizim için ayrı bir değerdir. 2001 yılında başlayan bu kutlu yolculuk 14 koca yılı geride bıraktı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset