AK Parti MKYK üyeleri göreve başladı

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nde, Merkez Karar Yönetim Kurulu için oylama yapıldı.AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nde, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) için delegeler oylamaya gitti. Divan Başkanı Bekir Bozdağ, 15 sandıkta yapılan oylama sonucunu

AK Parti MKYK üyeleri göreve başladı

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nde, Merkez Karar Yönetim Kurulu için oylama yapıldı.

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nde, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) için delegeler oylamaya gitti. Divan Başkanı Bekir Bozdağ, 15 sandıkta yapılan oylama sonucunu açıkladı.

Oylamada listede kayıtlı bin 445 delegeden bin 313 delege oy kullandı. Oylamada bin 295 geçerli oy kullanıldı. Oyların 18'i geçersiz sayıldı. Bu sonuca göre 50 kişilik AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) asil üyeleri parti tüzüğü ve Siyasi Partiler Kanunu gereği seçilmek için yeterli oyu alarak göreve başladı. Bu sonuçlara göre MKYK yedek listesi de seçilmiş oldu.

MERKEZ DİSİPLİN KURULU

AK Parti'de Merkez Disiplin Kurulu da belli oldu. Listede kayıtlı bin 445 delegeden bin 313'ü oy kullandı. Bin 296 geçerli oy kullanılırken 17 oy geçersiz sayıldı. Bu sonuçlara göre Merkez Disiplin Kurulu asil ve yedek üyeleri parti tüzüğüne göre seçildi.

Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu için de yapılan oylamada yeterli çoğunluk sağlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler