AK Parti lideri seçim beyannamesini okuyor

AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri için hazırladığı seçim beyannamesini açıklanacağı toplantının gerçekleştirileceği salona partililer güvenlik kontrolünün ardından alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, erken saatlerde salona gelerek çalışmal

AK Parti lideri seçim beyannamesini okuyor

AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri için hazırladığı seçim beyannamesini açıklanacağı toplantının gerçekleştirileceği salona partililer güvenlik kontrolünün ardından alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, erken saatlerde salona gelerek çalışmaları takip etti.

"Huzur ve İstikrarla Türkiye'nin Yol Haritası"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını gerçekleştireceği platformun arkasına dev ekran kurulurken, arka fonda da "Huzur ve İstikrarla Türkiye'nin Yol Haritası" ifadesinin yer aldığı görüldü. Salon girişlerinde de "İlk Günkü Aşkla Hep Birlikte" yazılı afişler dikkati çekti.

Salona gelişinde vatandaşları selamlayanDavutoğlu, Türk bayrağı ve parti bayraklarıyla karşılandı.
Davutoğlu, salona "Davutoğlu Ahmet Hoca" şarkısı eşliğinde girdi. Başbakan Davutoğlu konuşmayı yapmak üzere kürsüye çıktığında ise AK Parti'nin seçim müziği olarak kullanılacağı açıklanan "Haydi Bismillah" isimli şarkı çalındı.

Davutoğlu'ndan tweet

Başbakan Ahmet Davutoğlu, salona gelişinden önce Twitter'dan paylaşımda bulundu.
"İlk Günkü Aşkla Hep Birlikte, Daima İnsan, Daima Hizmet için, Türkiyem için" tweetini #AKBeyanname etiketiyle atan Davutoğlu, tweetine seçim beyannamesine ilişkin görselleri de ekledi.

Davutoğlu'nun AK Parti Seçim Beyannamesi Açıklaması

Bugün yeniden Bismillah diyoruz. Bugün 3 Kasım 2002 gibi 1 Kasım 2015'i de bayram yapma günüdür şimdiden bayramımız mübarek olsun. Bugün bir kez daha projelerimizle milletimizin karşısındayız. 1 Kasım seçimlerinin ülkemize vatanımıza ve bütün gönül coğrafyamıza hayırlar getirmesini diliyorum.

AK Parti bir reform hareketidir. Doğru eksenden bir reform hareketidir, AK Parti sessiz bir devrim gerçekleştirmiştir. Bunu erdem ilkeleri ile birleştirmiştir. AK Parti halkın içinden toplumun bağrından çıkmış bir harekettir. Halk biziz biz halkız. AK Parti hareketinin üçüncü özelliği bir vizyon hareketi olmasıdır. Bunun için gece gündüz çalıştık. Halkımızın her kesimine dokunan vaatlerimizden bahsedeceğim. Bu güne kadar hayat geçirdiğimiz reformalar ve bugün açıklayacaklarımızda bu üç özelliği göreceksiniz.
"Mutabakatla hazırlanmış bir beyannamedir"

7 Haziran seçimleri demokrasimiz ve siyasi hareketimiz için önemli sonuçlar ortaya çıkarmıştır. Milletimiz seçim sandıklarında çatışma kültürün terk edilmesini istemiştir. Biz 7 Haziran akşamı balkondan yaptığım konuşmada gereken dersleri çıkaracağımızı söyledim. Bütün kademelerde sonuçlar tartışıldı. Seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapıldı. Yüzde 41 gibi yüksek oranla çıkmamıza rağmen bir iç muhasebe yaptık. Toplumun her kesiminden insanlarla bir araya geldik. Beklentileri sorduk eleştirileri dinledik.

Sunduğumuz seçim beyannamesi, masa başında, dar katılımla hazırlanmış bir beyanname değil; milletin katılımıyla geniş bir konsensus ve mutabakatla hazırlanmış bir beyannamedir. Bugün, milletimizin huzuruna yine Türkiye'nin sesi olarak çıkmış bulunuyoruz. AK Parti, bütün unsurları, bütün birikim ve kararlılığıyla 1 Kasım'a hazırdır, yola çıkmaya hazırdır.

"Mahalle ve dağ baskısı"

Bu görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının temel nedeni eğitim ve dış politika alanında derinden bir onarım hükümeti teklif edilmiş olmasıdır. AK Parti iktidarları bir yıkım bırakmadı ki onarım hükümeti olsun. Seçim hükümeti ortaya çıktı CHP ve MHP katılma komsunda olumsuz davrandılar. Çok ciddi bir mahalle baskısı uygulandığını gördük. CHP ve MHP'de Tuğrul Türkeş dışında elini taşın altına koyan bu zor günlerde görev almak isteyen başka biri çıkmadı. HDP ise iki bakan katıldı dağ baskısı ile çeklidirler. Yönetim boşluğu olmadıysa bunda AK Parti'nin ülke yönetme bilini vardır. Bun gelişimler biz ülkenin umudunun AK Parti olduğunu bir kez daha gösterdi.

"Huzur ve istikrar...

Milletimizle el ele, gönül gönüle 13 yılın atılımlarını daha ileri seviyelere taşıyacağız. 13 yılın kazanımlarının heba olup gitmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kaosa, krize, kriz çıkarmak isteyenlere hiçbir suretle geçit vermeyeceğiz.

Geleceğimiz adına, istikrarımız adına ülkenin yegane umudunun AK Parti olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. Yeni bir seçime giderken Türkiye'yi geleceğe taşıyacak vizyona, ilkelere, programa, projelere, enerjiye, kararlılığa ama en önemlisi aşka sahip olan yegane parti AK Parti'dir. Biz sadece hedefler belirlemiyoruz, bu hedeflere ulaşma yolunda geçmiş 13 yılın somut atılımlarını teminat olarak ortaya koyuyoruz. Huzur ve istikrar, 1 Kasım seçimlerinde temel vizyonumuzdur. Büyük Türkiye, yeni Türkiye, demokratik Türkiye vizyonu, 1 Kasım seçimlerinin temel vizyonudur.

"Dimdik ayaktayız"

AK Parti kurulduğu günden beri, sadece ve sadece milletin sesi, milletin temsilcisi olmuştur. AK Partibugüne kadar statükonun değil, vesayetin değil; değişimin, reformların, sessiz kitlelerin sesi olmuştur. Dünyada da sessiz masumların gür sesi AK Partive AK Parti'nin yönettiği Türkiye Cumhuriyeti devleti olmuştur.

Aynı kıbleye yönelenlerin kıblesini değiştirmeye kimse muktedir olamayacaktır.
Kimse başladığımız işi yarım bırakacağımız vehmine kapılmasın. Kamu düzeni ihdas edilene, bütün silahlar gömülene, üzerine beton dökülene kadar bu mücadelemiz sürecek. Bu milletin birliğine, insanlarımızın kardeşliğine yönelen her türlü tehdide karşı dimdik ayaktayız. Sırtını dağa yaslayan, dağdan aldığı emirle siyaset yapanların aramıza nifak tohumları ekmesine, bin yıllık kardeşliğimizi zedelemesine kesinlikle izin vermeyiz. Terörün arkasındaki hain odaklar, çözümden rahatsız olan odaklardır. Bu engelleri ortadan kaldıracak ve kardeşliğimize halel getirmeyecek şekilde bütün ülkeyi bütünleştirecek toplumsal uzlaşı çalışmalarına devam edeceğiz.

Gerçekleştirdiğimiz sessiz devrimlerle, geçmişin vesayetçi anlayışıyla mücadele ettik, bundan sonra da hiçbir vesayete izin vermeyeceğiz. Ne karanlık mahfillerin ne de paralel odakların vesayetine bir daha bu millet şahit olmayacak, izin vermeyeceğiz.

1 Kasım'dan sonra yeniden iktidar geldiğimizde vizyonumuzu ortaya koyuyoruz. Beyannamemizi milletle birlikte milletin talepleri doğrultusunda yazdık. Gelin bunları birlikte hayata geçirelim. 13 yıl boyunca verdiğimiz her sözü tuttuk. Yeni hedeflere yürüdükçe her alanda yeni talepler ortaya çıkıyor. AK Parti yarının ihtiyaçlarını düşünerek hesaplarını yapıyor. Gençlerimize sorduk kadınlara sorduk şehir şehir ilçe ilçe sorduk. AK Parti beyannamesi insan onurunu hedef alan reformcu bir beyannamedir. Yerli yenilikçi bir beyannamedir. Beyannamemiz 'reformlar, vaatlerimiz, temel projeler' başlığı ile üç ana bölümden oluşuyor.

'Reformlar, Vaatler, Temel Projeler'

13 yılda gerçekleştirdiğimiz sessiz devrimlerin kalıcı bir düzene kavuşması ve Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında ülkemizin bütün demokratik kriterlerde dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girmesi için AK Parti olarak beyannamemizin ilk ve esası olarak yeni bir anayasa vadediyoruz. Yeni bir anayasa, yeni Türkiye'nin en temel taşıdır.
Yeni Türkiye vizyonu için başkanlık sisteminin daha uygun buluyoruz.
Hiçbir paralel yapıya kesinlikle izin verilmeyecektir.

AB tam üyelik perspektifi korunacak ve hız kazandırılacak.
Askeri dönemlerden kalan yürürlükteki siyasi partiler kanununu kaldırarak, yerine siyaset kurumunu güçlendirmek üzere siyasi parti özgürlüğünü güvence altına alacak, parti içi demokrasiyi güçlendirecek, siyasete katılımı teşvik edecek yeni bir siyasi partiler kanununu ivedilikle çıkaracağız.

Siyasi etik kanunu çıkaracağız. Seçim barajını yeniden düzenleyeceğiz.
Alevi toplum kesimlerinin sorunlarının çözülmesi için gerekli adımlar atılacak. Cem evleri için hukuksal adım atılacak.

İstihdam, eğitim olmak üzere Roman vatandaşlarımıza yönelik ayrımcılıkları ortadan kaldıracağız. Hepsi devletin başı üstünde saygın vatandaş olarak yerini alacak.

Kardeşliği ebedi kılacak demokratikleşme adımlarının önü açılacak. Milli birlik ve kardeşlik projesi korunacak. Bu süreci sabote etmeye çalışan terör örgütü yeniden silaha sarılmıştır. Çözüm sürecini varlığına tehdit gören örgüt yeniden eyleme başlamıştır.Kamu düzeni olmadığı toplumlarda özgürlükler korunamaz.

Yargıda kapsamlı reform öngörüyoruz. Disiplin dışında askeri mahkemeleri kaldıracağız. Yüksek mahkeme üyeliklerini ömür boyu kazanılmış hak olmaktan çıkaracağız. HSYK yeniden yapılandırılacak.

Davutoğlu'nun seçim programı

Bugün açıklayacağı seçim beyannamesinin ardından seçim mitinglerine başlayacak olan Davutoğlu, ilk mitingini gerçekleştirmek üzere Samsun'a gidecek.
Yarın yapılacak Samsun mitinginin ardından Davutoğlu, ikinci mitingi de salı günü Erzurum'da gerçekleştirecek. 7 Haziran seçimlerinde tüm illeri ziyaret eden Davutoğlu'nun bu seçimde 23-24 ilde miting yapması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset