AK Parti kongreye hazırlanıyor

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi için yapılan hazırlıklar sürüyor.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, 27 Ağustos'ta toplanması kararlaştırılan AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongre'sinin yapılacağı

AK Parti kongreye hazırlanıyor

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi için yapılan hazırlıklar sürüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, 27 Ağustos'ta toplanması kararlaştırılan AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongre'sinin yapılacağı Ankara Arena'da titiz bir çalışma yürütülüyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun tek aday olarak gireceği kongre, tek gündem maddesiyle toplanacak.

Yoklama, açılış ve Divan'ın seçimiyle başlayacak kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kongrede, Genel Başkan olarak son kez konuşma yapacak. Erdoğan'ın konuşmasının ardından, Genel Başkan adayları Divan Başkanlığı'na müracaat edecek, daha sonra da adaylar birer konuşma yapacak.

Dilek ve temennilerinin alınmasının ardından, Genel Başkan seçimiyle devam edecek kongre, seçilecek Genel Başkan'ın konuşmasıyla sona erecek.

Çoğunluğun sağlanamaması halinde ise kongre aynı gündemle 28 Ağustos günü aynı saatte ve salonda tekrar toplanacak.

Bu arada, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda davetlinin katılacağı kongre için AK Parti Teşkilat Başkanlığı ve Sosyal İşler Başkanlığınca çeşitli çalışmalar yapılıyor. 

Kongre salonunun içindeki ve dışındaki düzenlemeler önemli ölçüde tamamlarken, kongreye katılacak engellilerin salona rahat girebilmeleri ve konforlarının sağlanması için gerekli tüm tedbirler alındı.

Salonda, engellilerin rahat hareket edebilmesi için özel dizaynlar oluşturulurken, gazetecilerin de rahat çalışmalarına imkan sağlayacak kabinler kuruldu.

-"Hep Birlikte Yeni Türkiye" 

AK Parti ve Türk bayraklarıyla donatılan salona giremeyen vatandaşlar için de kongreyi izlemeleri için dış bölümde dev ekran ve ses sistemi kuruluyor.

Kongrenin gerçekleştirileceği binanın dış cephesine "Hep Birlikte Yeni Türkiye" yazılı pankart asıldı.   

Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 30 bin kişinin katılması beklenen kongreyi çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci izleyecek. 

Bine yakın gazetecinin, kongre için akreditasyon başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset