Ak Parti kararını verid

 TBMM Genel Kurul’unda CHP Milletvekili Kamer Genç’e, ağza alınmayacak küfürler eden AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, partisinin Müşterek Disiplin Kurulu’nda cezasız kaldı. Parti Grup Disiplin Kurulu’nun “geçici ihraç” istediği Aslan, bugünkü topl

Ak Parti kararını verid

 

TBMM Genel Kurul’unda CHP Milletvekili Kamer Genç’e, ağza alınmayacak küfürler eden AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, partisinin Müşterek Disiplin Kurulu’nda cezasız kaldı. Parti Grup Disiplin Kurulu’nun “geçici ihraç” istediği Aslan, bugünkü toplantıda oy çokluğu ile bu cezadan kurtuldu.
 
Aslan, geçtiğimiz haftalarda, Aile ve Sosyal İşler bakanı Fatma Şahin’e yönelik sözleri nedeniyle tepki gösterdiği Genç’in kürsüde yanına giderek, küfür etmişti. Aslan’ın sözleri tutanaklarda önce “senin a... koyacağım. Senin a... koyacağım. Soytarı, köpek şerefsiz! O.. çocuğu! P... kurusu. P.... kurusu! Satılık köpek! Şerefsiz! Senin ananı s....m!” şeklinde ye ralmış, daha sonra da tutanaklardan ayıklanmıştı. TBMM Genel Kurul’u AK Partililerin de oylarıyla Aslan’ı kınamıştı.
 
KINANDI VE GEÇİCİ İHRACI İSTENDİ
 
Bu gelişme siyasette günlerce tartışılırken, Ak Parti Grup Disiplin Kurulu, Aslan’ın partiden “geçici ihraç edilmesi” için Müşterek Disiplin Kurulu’na sevk etti. Geçen hafta, Disiplin Kurulu’na yazılı savunma veren Aslan, parti tüzüğünde eylemine karşılık gelen bir suç tanımının olmadığını savundu. “Görevsizlik” kararıyla dosyasının Grup Disiplin Kurulu’na gönderilmesini isteyen Aslan, savunmasında şunlara yer verdi:
 
BENİ CEZALANDIRAMAZSINIZ SAVUNMASI
 
“Tüzüğümüzde sadece parti kurumsal kimliğine ya da yöneticilerine karşı böyle bir eylemde bulunulması halinde ceza öngörülmüştür. Bunun dışında bir suç tanımı yapılmamıştır. Örnek vermek gerekirse, milletvekili olarak trafikte bir vatandaşla aranızda benzer bir tartışma geçti, diyelim ki karşılıklı küfür de edildi, bu durumda ne yapılacak, ihraç istemi mi uygulanacak ya da Meclis Genel Kurulu’ndaki tartışmalara bakarsanız, milletvekilleri birbirlerine demediği lafı bırakmıyor.”
 
CEZASIZ KALDI
 
Parti Müşterek Disiplin Kurulu dün toplandı. Toplantıda, parti tüzüğü gereği bu suçtan “geçici ihraç” verilemeyeceği sonucuna vardı.. Bazı üyeler, “kınama cezası” verilmesini önerdi. Ancak, tüzükte iki kez kınama cezası verilen kişinin partiden kesin ihracının sözkonusu olacağı belirtilerek, bu da yapılmadı. Aslan cezasız kaldı.
 
TEPKİ ÇEKTİ
 
Bazı parti kurmayları, iki kınama cezasına genel kuruldaki kınama cezasının dahil edilemeyeceği, bunun ancak parti tarafından verilen cezalar için geçerli olacağını ifade ettiler. Muhalefet ve bazı Ak Partililer, Aslan’ın cezasız bırakılmasına tepki gösterdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler