AK Parti doğru açıklama yaptı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in 'Başbakan'ı karşılamaya gitmeyin' sözleri ile ilgili, "AK Parti doğru bir açıklama yaptı. Bu olayı bilek güreşine dönüştürmemek gerekir." dedi. CHP Gr

AK Parti doğru açıklama yaptı
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in 'Başbakan'ı karşılamaya gitmeyin' sözleri ile ilgili, "AK Parti doğru bir açıklama yaptı. Bu olayı bilek güreşine dönüştürmemek gerekir." dedi.
 
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 10 gün önce Taksim'de başlayan protesto eylemlerinin devam ettiğini söyleyen Hamzaçebi, "Hükümet başta olmak üzere herkes bu eylemleri doğru analiz etmeli. Bu analizler doğru olmazsa doğru yere gitmeyiz." dedi.
 
Olaylarla ilgili zaman zaman eksik değerlendirmeler yapıldığını kaydeden Hamzaçebi, "Başbakan döndükten sonra hükümetin yaklaşımının ne olduğunu anlayacağız. Yapılan bazı temel yanlışlar var. Bunlardan kaçınmak gerekir. Birincisi protesto eylemlerini 1980 öncesinin anarşik eylemleri ile bir tutmak, bu eylemleri gerçekleştiren gençlere yapılacak en büyük haksızlıktır. Olayı çevre hareketi olarak görmek de olayın boyutunu görememektir. O kitleyi siyaset dışı görmek yapılacak bir diğer yanlışlıktır. Bu yanlışlığı herkes yapmaktadır. Gençlerin herhangi bir siyasi partiye mensup olmaması onların taleplerinin siyasi olmadığı anlamına gelmez. " diye konuştu.
 
AK PARTİ DOĞRU BİR AÇIKLAMA YAPTI
 
Hamzaçebi konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. " Hükümet yetkililerinden Başbakan'ın yurda dönüşünde karşılamaya gitmeyin, mesajı geldi. Böyle bir kalabalık orada oluşursa nasıl okumak gerekir?" sorusu üzerine Hamzaçebi, "AK Parti doğru bir açıklama yaptı. Bu olayı bilek güreşine dönüştürmemek gerekir. Özgürlük talep eden gençlerin bu talebinin doğru okunması gerekir. Mukabil bir hareket, Taksim'e cevap veriyormuş gibi bir hareket toplumu böler ama Başbakan'ı karşılama isteğinde olup da karşılamaya gidenlerde elbette gidebilir. En doğal haklarını kullanırlar ama organize şekilde bir hareket yanlış olur. " şeklinde konuştu.
"Demokrasimiz hiç olmadığı kadar güçlüdür şu anda." diyen Hamzaçebi, eylemlerdeki şiddeti ise tasvip etmediğini dile getirdi. Hamzaçebi, "Şiddet olayları bu hareketin güzel tarafına gölge düşürmemeli." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset