AK Parti, CHP ve MHP’de listelerdeki ince detaylar…

Trabzon’da oy oranlarıyla öne çıkan partiler AK Parti, CHP ve MHP’nin milletvekili aday listelerinde bazı detaylar göze çarpıyor. Partiler içinde tek bir kadın milletvekili adayı yer aldı. Muhalefet kadın aday tercihinde bulunmadı.AK Parti Ayşesula Köseoğ

AK Parti, CHP ve MHP’de listelerdeki ince detaylar…

Trabzon’da oy oranlarıyla öne çıkan partiler AK Parti, CHP ve MHP’nin milletvekili aday listelerinde bazı detaylar göze çarpıyor. Partiler içinde tek bir kadın milletvekili adayı yer aldı. Muhalefet kadın aday tercihinde bulunmadı.

AK Parti Ayşesula Köseoğlu’nu oy oranına bakıldığında rahat kazanılacak yerden yazdı.  Yani 3. sıradan… Safiye Seymenoğlu tercih edilmezken bazı ilçe teşkilatlarının özellikle birinci sırada görmek istediği eski bakan Erdoğan Bayraktar şoku yaşandı. Aydın Bıyıklıoğlu ise ikinci kez gösterilmemesinin şaşkınlığını yaşıyor. Öte yandan  AK Parti kulislerinde birinci sıra adayı olduğu iddia edilen ve temayülde birinci sıra çıktığı ileri sürülen Şeref Malkoç ile milletvekili aday adaylarından Zeyyat Kafkas'ın listede yer almaması da ayrı bir yankı bulan konu oldu.

CHP’de Volkan Canalioğlu’nu isteyen partililer şok yaşarken MHP’de Hüseyin Örs ikinci sırada listeye gireceğini düşünmesine rağmen üçüncü sırada yer aldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak ile evli olan Berat Albayrak, 1. Bölge 6. sıradan aday olması da Trabzon’da yankı buldu.  Çünkü babası Trabzon İmam Hatip Lisesi'nden Sadık Albayrak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset