"AK Parti- CHP koalisyonu doğru olur"

KÜLTÜR ve Turizm eski Bakanı, Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Erkan Mumcu, seçim sonucuna ilişkin açıklamasında partiler arasındaki mesafenin millet arasında olmadığını belirterek, geniş tabanlı AK Parti- CHP koalisyonunun ülke için doğru tercih olaca

"AK Parti- CHP koalisyonu doğru olur"

KÜLTÜR ve Turizm eski Bakanı, Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Erkan Mumcu, seçim sonucuna ilişkin açıklamasında partiler arasındaki mesafenin millet arasında olmadığını belirterek, geniş tabanlı AK Parti- CHP koalisyonunun ülke için doğru tercih olacağını söyledi.

Isparta'ya bir düğüne katılmak için gelen Erkan Mumcu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan millet iradesini doğru okumak gerektiğini belirten Mumcu, "Siyasi partiler genellikle seçim sonuçlarını kendi merceklerinden görme eğiliminde olur. Ama koalisyonun zorunlu olduğu parlamento aritmetiğinde millet merceğinden görmeye çalışmak en doğru yaklaşım olacak. Milletin gördüğü gibi görmek lazım. Millet neyi görüyor, tek başına iktidarı değil ama çoğulcu demokratik bir siyaset talep ediyor" dedi.

'MİLLETİN ARASINDA MESAFE YOK'

Kimsenin kimseyi dışlamaması gerektiğini vurgulayan Erkan Mumcu, dışlayıcı politikaların hiçbirinin ne bu politikayı güdenlere ne de memlekete hayır getirdiğini kaydetti. Siyasi partiler arasındaki mesafenin millet arasında olmadığına dikkati çeken Mumcu, "Siyasi partilerin birbirlerine varsayılmış mesafeleri koymaması gerekir. Zannetmesinler ki partiler birbirlerine uzak olduğu kadar millet de birbirine uzak. Bunu söyleyen yanılıyor. Toplum birbirine bu kadar uzak değil, ayrı değil, karşıt değil. Toplum birlik, beraberlik istiyor. Geleceğe bakmak istiyor. Doğru siyaset daima şudur; Geleceğe bakalım. Mevlana'nın sözünü hatırlamanın tam zamanı; 'Düne dair ne varsa dünde kaldı cancağızım şimdi yeni şeyler söylemek lazım'" diye konuştu.

AK PARTİ- CHP GENİŞ TABANLI KOALİSYON

Kendi kişisel görüşünün geniş tabanlı bir koalisyon kurulması olduğunu söyleyen Erkan Mumcu, şöyle dedi:

"Bu şekilde Türkiye'nin uzun zamandır bekleyen sistem sorunlarının çözülmesinde büyük ivme kazandırır. Adını da koyayım. AK Parti- CHP arasında yapılacak bir koalisyon geniş tabanlı koalisyondur. Bu koalisyon sistemi yeniden yapılandırmak için, hakikaten 'yeni Türkiye' sözünün içine çoğulcu bir içerik kazandırmak için doğru bir başlangıç olur. Bunu kimileri ikiyüzlülük olarak görebilir, hayır bu bir olgunluktur. Bu olgunluğu Türk siyasetinin gösterebilmesini dilerim."

SİYASETE DÖNECEK Mİ?

Siyasete dönmek gibi bir niyeti olmadığını da anlatan Mumcu, "Ama şunu dürüstçe itiraf etmek gerekir. Benim siyasete girmem de çıkmam da kendi isteğimle olmadı. Dolayısıyla bundan sonrasını gerçekten bilemiyorum. Allah bilir, Allah'ın dediği olur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset