"AK Parti" Anayasa Mahkemesi'nde

"AK Parti" kısaltmasını kullanmaya kalkışan Adaletçi Kurtuluş Partisi, Anayasa Mahkemesi'ne düştü. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, "AK Parti " kısatlmasını kullanmak isteyen Adaletçi Kurtuluş Partisi konusunda Anayasa Mahkemesi 'ne başvurdu. İktidardaki

"AK Parti" Anayasa Mahkemesi'nde

"AK Parti" kısaltmasını kullanmaya kalkışan Adaletçi Kurtuluş Partisi, Anayasa Mahkemesi'ne düştü.

 
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, "AK Parti " kısatlmasını kullanmak isteyen Adaletçi Kurtuluş Partisi konusunda Anayasa Mahkemesi 'ne başvurdu.
 
İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi, kısaltma olarak Ak Parti adını kullanıyor. Hatta bu, partinin tüzüğüne de yazılmış durumda; Ak Parti tüzüğünün 1. maddesinde, "partinin simgesi Ak Parti'dir" ibaresi yer alıyor.
 
Dolayısıyla, Türkiye'de faaliyet gösteren ikinci bir siyasi partinin aynı simge ve kısaltmayı kullanması mümkün değil.
 
Bundan yola çıkan Başsavcılık da, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Mahkeme, bugünkü toplantı gündemine "AK Parti anlaşmazlığını" da aldı. 
 
Hukuk çevreleri, "AK Parti" kısaltmasını kullanan Adaletçi Kurtuluş Partisi'ne Anayasa Mahkemesi'nin "ihtar" vermesine ve bu kısaltmayı kullanmaktan vazgeçmesini istemesine kesin gözüyle bakıyorlar.
 
Anayasa Mahkemesi'ndeki parti simgeleri konusundaki ikinci anlaşmazlık ise, Türkiye Komünist Partisi ile Toplumcu Kurtuluş Partisi arasında yaşanıyor. Anayasa Mahkemesi'nin toplantısında ele alınacak konu, yine "isim kısaltması" konusunda, Türkiye Komünist Partisi'nin kullandığı "TKP" kısaltmasını, Toplumcu Kurtuluş Partisi de kullanmak isteyince, konu yine Başsavcılık tarafından Anayasa Mahkemesi'ne iletilti. Mahkeme'nin bu konuyu da bugün karara bağlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset