AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi sona erdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu görevler nihayet bir bayrak değişimidir, hiçbirimiz baki değiliz. O derin ahlaki değerlerin yaklaşımıyla asırlara yürüyen bir hareket olacak" dedi.AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkanlı

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi sona erdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu görevler nihayet bir bayrak değişimidir, hiçbirimiz baki değiliz. O derin ahlaki değerlerin yaklaşımıyla asırlara yürüyen bir hareket olacak" dedi.

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkanlığa seçilmesinin ardından bir teşekkür konuşması yaptı. Davutoğlu, "Bu inançla bu güvenle 14 yıl içinde hangi yolları katetmişsek, hangi meydan okumalara karşı dimdik ayakta durmuşsak bundan sonra bunu koruyacağız. 14 yıl bir siyasi hareket için eğer küçük ve kısa dönemli bir hareketse uzun bir dönemdir. Ama asırları kuşatan bir hareketin başlangıç noktasıysa arkadaşlar daha yolun başındayız" ifadelerini kullandı.

"Hiçbir kardeşimde rehavet görmek istemiyorum" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu sebeple hep berabep 14 yılın birikimi üzerinde daha yolun, büyük bir tarihi yürüyüşün başında olarak heyecanla çalışmaya sizleri davet ediyorum. Teşkilat başkanlarımıza sesleniyorum, 14 yıl içindeki büyük zaferlerin yenisi için 1 Kasım seçimlerine hazır olun. 1 Kasım seçimleri sadece genel seçim olma mahiyetini yitirmiştir. 1 Kasım seçimleri Türkiye'nin genel seçimleri olma dışında kaderini belirleyen seçim olma hüviyetini de kazanmıştır. 1 Kasım'da tekrar AK Parti'nin bu engin vizyonuna dayalı yeni bir siyasi iktidar hükümeti oluştuğu zaman Türkiye'nin önündeki 20 yılı geçmiş kazanımlar üzerinde garanti altına alınmış demektir. Ama eğer şu veya bu çevrelerin baskısı, bir takım tuzakların kurulması karşısında yeterli bir güçle dimdik ayakta durulamaz ve 1 Kasım'da bir zaafiyet gösterilirse AK Parti'de gösterülecek her zaafiyet artık Türkiye'nin zaafiyetidir."

"1 KASIM STARTI VERİLDİ"

Başbakan Davutoğlu, "Her bir AK Parti teşkilat mensubu bilecek ki onun atacağı ya da atmayacağı bir adım eğer 1 Kasım seçimlerini belirleyecekse 1 Kasım seçimleri sonucu ortaya çıkacak tablo da Türkiye'deki gelecek nesillerin kaderini belirleyecek. Onun için şuandan itibaren artık seçim startı verilmiştir, artık 1 Kasım'a doğru sandıklara gitme startı verilmiştir. Bu aynı zamanda bizim 1 Kasım seçim kampanyamızı başlatma işaretidir. Hayırlı, mübarek olsun. İnşallah 22 Eylül'de Aday Tanıtım Programı'nda Seçim Beyannamesi'yle milletimizin karşısında olacağız. Durmayacağız, bu hafta içerisinde Kadın Kolları Kongremizi ve Gençlik Kolları Kongrelerimizi de yapacağız. Ve sonra tekrar Anadolu'ya Rumeli'ye tekrar her bir vatandaşımızın gönlüne girmek için yola revan olacağız, gönüllere hitap edeceğiz. Allah yolumuzu açık etsin" ifadelerini kullandı.

ESKİ MKYK ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Delegelere, teşkilatlara ve son 1 yıl içinde birlikte çalıştığı eski MKYK üyelerine teşekkür eden Davutoğlu, "Onların gayretleri, onların gösterdiği cehl hepimizi için bu zor ve kritik dönemde önemli bir enerji kaynağı olmuştur. Bu görevler nihayet bir bayrak değişimidir, hiçbirimiz baki değiliz. O derin ahlaki değerlerin yaklaşımıyla asırlara yürüyen bir hareket olacak. Buralarda veya başka mekanlarda daha çok AK Parti kongreleri görülecek, nesilden nesile bu bayrak taşınacak, bizlerden sonra bu bayrağı alıp daha ileri uçlara götürülecek. Hepimizin sorumluluğu daha güçlü bir alt yapıya sahip olan bir AK Parti'yi ve en müreffeh, en kudretli ve şevkatli Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni tesis etmek. Bu inançla Allah bu kardeşler topluluğunu hep kardeş eylesin. Allah bu kardeşler içerisine fesat sokmak isteyenlere fırsat vermesin. Allah yolumuzu hayreylesin" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler