Ahmet Özal, "Çiller varsa ben..."

Demokrat Parti'de (DP) geçen hafta Balıkesir'de yapılan il kongresinde olduğu gibi, Manisa'da da Tansu Çiller rüzgarı esti. Bazı partililer ayağa kalkarak ‘Başbakan Tansu Çiller’ sloganı attı. DP Manisa İl Başkanlığı'na tekrar seçilen Ümit Canuyar ise par

Ahmet Özal, "Çiller varsa ben..."

Demokrat Parti'de (DP) geçen hafta Balıkesir'de yapılan il kongresinde olduğu gibi, Manisa'da da Tansu Çiller rüzgarı esti. Bazı partililer ayağa kalkarak ‘Başbakan Tansu Çiller’ sloganı attı. DP Manisa İl Başkanlığı'na tekrar seçilen Ümit Canuyar ise parti tabanının Çiller'i DP Genel Başkanı olarak görmek istediğini ifade etti. Kongreye katılan DP Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Özal da “Eğer Tansu Çiller aday olursa ben genel başkan adayı olmam. Taban Çilleri istiyor” diye konuştu.

DP Manisa İl Olağan Kongresi, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Kongreye DP Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık, DP Genel İdare Kurulu üyeleri Ahmet Özal, Erkut Erbaş ve Zekeriya Er, çeşitli illerin il başkanları, ilçe başkanları, belde belediye başkanları ile delegeler katıldı. Kongrenin divan başkanlığını DP Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren DP Manisa İl Başkanı Ümit Canuyar, partinin kamuoyunda kötü bir imaj sergilediğini ifade ederek, “Partimiz kötü görünsede, tabanımız dimdik ayakta. Tabanın daha çok canlanması için de artık bir hareketlenme gerekir” dedi.

‘ÇİLLER GELECEK’

Canuyar, Demirel’in “Oy aslanın midesinde” sözlerini hatırlatarak, “Sayın Demirel DP’nin barajı aşabilmesi için arzu edilen bir yönetim oluşturulması gerektiğini söylüyor. Evet bizim de fikrimiz bu yönde. Ben 1995 yılında Çiller tarafından siyasetten uzaklıştırılmış birisiyim. Ama 15-16 Ocak DP için bir milattır. Çiller aday olacak ve DP iktidara yürüyecek. Taban Sayın Tansu Çiller’i istiyor” dedi.

Canuyar’ın konuşması sırasında Hasan Kıloğlu isimli partili oturduğu sandalyenin üzerine çıkarak, “Tansu Çiller'i istiyoruz. Başbakan Tansu Çiller” diye bağırdı. Partili, salondakiler tarafından alkışlandı.

Ardından partinin tarihini anlatan slayt gösterisine geçildi. Tansu Çiller’in fotoğrafı yansıtıldığında alkış tufanı koptu, ‘Başbakan Tansu Çiller’ sloganı atıldı.

‘ÇİLLER ADAYSA BEN YOKUM’

Kongrede konuşan Ahmet Özal da Çiller’e mesaj gönderdi. Özal, şunları söyledi:

“3- 4 aydır partimizin davetleri üzerine her yere gittim. En azından moral vermeye çalışıyorum. Simav’da yaptığım konuşmada partimizin tamamının ‘Sayın Tansu Çiller’i istediğini söyledim. Bu gazetelerde yer aldı. Bazı arkadaşlarımız buna itiraz etti. Ama ben bunu gördüğümü söyledim. Geçen gün de gazetecilerin aday olup olmayacağım yönündeki sorusuna eğer Tansu Çiller aday değilse ben aday olurum dedim. Çünkü bu partinin genel başkanlığını ve ülkenin başbakanlığını yapmış bir insanın karşısında aday olmak benim siyasi terbiyeme yakışmaz. Yıllardan beri Tansu Çiller ile zaman zaman görüştüm. Hatta 2002 seçimlerinde de DYP’nin başına geçmesini söyleyen insanlardan birisiyim. Bundan birkaç ay önce de görüştüm ve kendisinin tekrar siyasete dönmesi gerektiğini söyledim. Ancak 15-16 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek olan kongremize çok bir vaktimiz kalmadı. İnanın bana eğer bu parti bundan sonraki seçimde barajı geçecekse kongre günü çok coşkulu büyük bir kongre olması gerekir. Partinin yüzde 10’u orada yakalaması şart. O gün yüzde 10’u yakalayamazsak bu parti yüzde 10’u geçemez. Görkem, muhteşemlik ve seçilecek olan genel başkan kim olursa olsun Türkiye’ye yapacağı konuşma ile o yüzde 10’u yakalatmak zorundadır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler