Ahmedinejad Erdoğan'ı kutladı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, yapılan milletvekili genel seçimlerindeki başarısından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kutlama mesajı gönderdi.Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, mesajında Başbakan Erdoğan'ın şahsında Türk halkı ve devletini kutlayar

Ahmedinejad Erdoğan'ı kutladı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, yapılan milletvekili genel seçimlerindeki başarısından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kutlama mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, mesajında Başbakan Erdoğan'ın şahsında Türk halkı ve devletini kutlayarak, sonuçların Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başarılı bir seçim geçirilmesinden dolayı tebriklerini sunan Ahmedinejad, AK Parti'yi de peşpeşe üçüncü kez birinci olduğu için kutladı.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu arayarak AK Parti'nin yeniden iktidar olmasından dolayı tebrik etti.

Salihi, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi dileğinde bulundu.

Bu arada, İran haber ajansları ve televizyonları, Türkiye'deki seçim sonuçlarını  ve izleyicilerine duyurdu.

Haberlerde AK Parti'nin oylarını artırarak üçüncü kez seçimlerin galibi olduğu belirtilirken, Anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde edemediği bilgisine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler