Ahmedinejad Erdoğan'ı kıskandı

Türkiye komşusu İran'ın zarar görmemesi için uluslararası alanda risk alırken, İran'ın önde gelen liderleri Ortadoğu'da Erdoğan'ın kuyusunu kazıyor. İran'ın dini lideri Hamaney'in askeri danışmanı Safevi, Türkiye'nin son dönemdeki politikasını "siyasi poz

Ahmedinejad Erdoğan'ı kıskandı

Türkiye komşusu İran'ın zarar görmemesi için uluslararası alanda risk alırken, İran'ın önde gelen liderleri Ortadoğu'da Erdoğan'ın kuyusunu kazıyor. İran'ın dini lideri Hamaney'in askeri danışmanı Safevi, Türkiye'nin son dönemdeki politikasını "siyasi poz" ve "göstermelik" olarak değerlendirdi.

NATO füze sistemine Türkiye'nin kapılarını açması Tahran'dan Ankara'ya yönelik tepkileri arttırıyor. İran'ın dini lideri Hamaney'in askeri danışmanı Safevi, Türkiye'nin son dönemdeki politikasını "siyasi poz" ve "göstermelik" olarak değerlendirdi. Safevi "Ankara İsrail'le perde arkasında ilişkilerini yürütmeye devam ediyor" dedi.

'İSRAİL ÇIKIŞI GÖSTERMELİK'
NATO kalkanına Türkiye'nin kapılarını açmasının ardından Tahran'dan Ankara'ya yönelik tepkiler artıyor. İran'ın dini lideri Hamaney'in askeri danışmanı Safevi, "Ankara İsrail'le perde arkasında ilişkilerini yürütmeye devam etmektedir" dedi.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, İsrail'e yönelik Ankara'nın son dönemdeki tutumunun "göstermelik" olduğunu ileri sürdü.

AHMEDİNEJAD RAHATSIZ OLDU
Ankara'nın Arap Baharı ile yönetim değişikliğine giden ülkelerde, İran modeline karşı, kendi yönetim biçimini kurmak istediğini iddia eden Safevi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır gezisini hatırlatarak "Erdoğan, bu ülkede halka yönelik yaptığı konuşmada Türkiye'deki sisteme benzer bir sistemin kurulmasını istedi" diye konuştu.

Kendisini İslam dünyasının lideri olarak gören İran Devlet Başkanı Ahmedinejad'ın Başbakan Erdoğan'ın Arap Baharı turundan çok rahatsız olduğu daha önce gündeme gelmişti.

Eski İran Devrim Muhafızları komutanı olan Safevi, "Türkiye'nin Siyonist İsrail rejimine karşı tutumu da siyasi bir poz ve göstermeliktir. Ankara İsrail'le perde arkasında ilişkilerini yürütmeye devam etmektedir" dedi.

'RUSYA'YA YÖNELİKTE OLABİLİR'
Türkiye'ye yerleştirilecek NATO füze savunma sistemine de değinen Safevi, İran'a yönelik yabancı tehditlerin ABD ve İsrail'den olabileceğini ifade ederek "Bu iki ülke son dönemde kendi iç sorunlarıyla uğraştıklarından İran'a karşı yakında askeri bir çatışma öngörülmüyor. Sistem, Rusya'ya yönelik de olabilir" ifadesini kullandı.

İran'ın eski Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki de, Türkiye'nin İsrail büyükelçisini sınır dışı etmesini "göstermelik bir eylem" olarak niteledi. Mutteki, yakın gelecekte şartların değişmesi ile ABD'nin hafif baskısı ile askıya alınmış askeri ilişkilerin tekrar kurulacağını ve elçilerin karşılıklı olarak geri döneceğini savundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir sene önce Brüksel'de aralarında geçen diyalogu da anlatan Mutteki, "bana, 'NATO bizden tehdit altında olduğumuzu dememizi istiyor ancak biz kabul etmiyoruz. Çünkü Türkiye tüm ülkelerle dosttur ve herhangi bir tehdit ile karşı karşıya değil' dedi. Şimdi ben Davutoğlu'na soruyorum bir yıl içinde Türkiye komşularından hangi tehdidi aldı da tutumunu değiştirdi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler