Adalet Bakanının ’yeni adli yıl’ mesajı

Adalet Bakanı Kenan İpek, "Bütün hazırlıkları tamamlanan bölge adliye mahkemelerinin 1 Ocak 2016 tarihinde faaliyete geçmesiyle yargımız yeni bir sisteme kavuşmuş olacaktır. Böylelikle hem iş yükü sorununa çözüm üretilirken, hem de daha hızlı yargılamanın

Adalet Bakanının ’yeni adli yıl’ mesajı

Adalet Bakanı Kenan İpek, "Bütün hazırlıkları tamamlanan bölge adliye mahkemelerinin 1 Ocak 2016 tarihinde faaliyete geçmesiyle yargımız yeni bir sisteme kavuşmuş olacaktır. Böylelikle hem iş yükü sorununa çözüm üretilirken, hem de daha hızlı yargılamanın yoluna açmış olacağız" dedi.

Adalet Bakanı İpek, yeni adli yılın başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Ülkemizin ve milletimizin daha sağlam bir geleceğe yol alması büyük idealler ile gerçekleşirken, birlik ve bütünlüğümüzü devam ettirecek devlet geleneklerine ve birikimine de sahip olduğumuzu vurgulamak gerekmektedir. Tarihsel misyonuna uygun şekilde büyük devlet olma yolundaki Türkiye'nin önüne çıkan her zorluk aşılabilir, her sorun nihai olarak çözülebilir nitelik taşımaktadır" ifadelerine yer verdi.

Yargının bağımsızlık ve tarafsızlığını etkileyecek her girişimin adaletin önünde engeller doğurduğunu kaydeden İpek, yargı mensuplarının görevleriyle ilgili yegane amaçlarının adaletin tecellisinde rol almak olduğunu, bunun dışındaki herhangi bir amacı kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesinin kimi durumlarda yargının kendi içinden, kimi durumlarda da hiçbir resmi görevi ve sıfatı olmayan unsurların çabaları ile ihlal edilir hale geldiğine değinen İpek, "Bu yöndeki her türlü çabanın ve girişimin karşılıksız kalmayacağını yine yargımızın bizzat kendisi yakın dönemdeki uygulamaları ile göstermiştir. Yargıda ideolojik ve inanç merkezli ayrışmaları kabul edilir durumlar olarak görmüyoruz. Yargımızın toplumun adalet beklentisine en hızlı ve etkin bir şekilde karşılık vermesi, bizim için hayati derecede önem taşımaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Yargı alanında son dönemde yapılan reform niteliğindeki çalışmalardan netice alınma aşamasına gelindiğini ifade eden Bakan İpek şunları kaydetti:

"Yargının ihtiyaçlarının karşılanması, mevzuatın çağın gereklerine göre yenilenmesi, teknik olarak imkanların seferber edilmesi yargımızın hız ve etkinliğinin artırılması konusunda önemli katkılar sağlamıştır. Daha yüksek standartlar hedefine ulaşmak ve yargıya duyulan güveni daha üst seviyelere çıkarmak adına yeni beş yıllık Yargı Reformu Stratejimizi belirlemiş ve tüm kamuoyu ile paylaşmış bulunuyoruz. Temel konular üzerine yoğunlaşarak hem yargımızın iş yükünü azaltıcı tedbirleri alıyoruz, hem de Bölge Adliye Mahkemeleri ile yeni bir sistemi inşa ediyoruz. Bütün hazırlıkları tamamlanan Bölge Adliye Mahkemelerinin 1 Ocak 2016 tarihinde faaliyete geçmesiyle, yargımız yeni bir sisteme kavuşmuş olacaktır. Böylelikle hem iş yükü sorununa önemli bir çözüm üretilirken, hem de daha hızlı yargılamanın yoluna açmış olacağız."

Adalet Bakanı İpek, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bağımsız, tarafsız, birliğini sağlamış, evrensel hukuk ilkeleri kadar yerli değerlerin farkında olan bir yargının çalışmaları ile ülkemiz ve milletimiz daha yüksek standartlara ulaşmış olacaktır. Bu düşüncelerle, 2015-2016 adli yılının yargı çalışanları ve adalet camiası için verimli ve başarılı geçmesini diliyorum. Bütün yargı mensuplarının ve çalışanlarının, mesai arkadaşlarımın yeni adli yılını kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler