Adalet Bakanı'ndan gözdağı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik bir tehdit olursa gereğini yapma konusunda tereddüt yaşanmayacağını söyledi.Kurban Bayramı’nı memleketi Yozgat’ta geçiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İl Teşkilatı’nda partililerle

Adalet Bakanı'ndan gözdağı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik bir tehdit olursa gereğini yapma konusunda tereddüt yaşanmayacağını söyledi.

Kurban Bayramı’nı memleketi Yozgat’ta geçiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İl Teşkilatı’nda partililerle bayramlaştı. Burada bir konuşma yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Bu bayramın hepimiz için, ailelerimiz için, ilimiz için, ülkemiz için, milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Ülkemiz huzur içerisinde barış ikilimi içerisinde bir bayramı daha yaşıyor ama Türkiye’nin yanı başında komşularında ve başka yerlerde maalesef huzur ve barış içerisinde bayramı yaşayamayan Müslüman kardeşlerimiz de var. Dileğimiz odur ki Türkiye’de nasıl bizler huzur, barış içerisinde sevdiğimiz ve saydığımız insanlarla birlikte Kurban Bayramı’nı yaşıyor ve kurban ibadetini yerine getiriyorsak aynı şekilde Suriye’de, Irak’ta başkaca diyarlarda darda ve zorda olan bütün Müslümanların da aynı biçimde kurban bayramını kutlamalarıdır, yaşamalarıdır. Bu bayram acıların gözyaşının kanının şiddetin, çatışmanın savaşların son bulmasına vesile olur inşallah, önümüzdeki bayramlarda böylesine acılarla bayram olmaz yerine herkesin huzur içerisinde olduğu bir bayram yaşanır. Dileğimiz temennimiz odur ki Allah bayramı bayram tadında kutlamayı milletimize nasip ettiği gibi bütün Müslümanlara da nasip etsin” dedi.

"BAYRAMLAR TATİL DEĞİLDİR"

Bayramın hem dinimizin bir güzelliği hem de kültürümüzün çok önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Bozdağ, “Bayramı dinimizin özelliğine, güzelliğine, kültürümüzün gereklerine uygun bir biçimde hem yaşamalı hem de yaşatmalıyız çünkü bayramların maalesef bu özellikleri ülkemizde de aşınmaktadır. Bazıları bayramı tatil olarak görmekte böyle değerlendirmekte, halbuki bayramlar bir tatil değil, bayramlar bir ibadettir. Biz öyle biliyor ve öyle inanıyoruz. Öyleyse onun gereğini yapmak lazım. Büyüklerin yanına gitmek, hatırını sormak elini öpmek hayır duasını almak son derece önemli ama büyüklerine uğramadan imkanı bol başka yerlere geçip gidenler var. Onlar bayramı bayram tadında kutlamıyorlar. Belki kendileri açısından bir değerlendirme yapıyorlar. Onun için biz Yozgatlılar olarak bayramı bayramın bütün gereklerine uygun bir biçimde yaşıyoruz” diye konuştu.

"ULUSAL GÜVENLİĞE DÖNÜK BİR TEHDİT OLURSA TÜRKİYE’NİN GEREĞİNİ YAPMA KONUSUNDA TEREDDÜDÜ OLMAZ"

Perşembe günü son Meclis çalışmasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi operasyonu için gerekli tezkerenin çıktığına değinen Adalet Bakanı Bozdağ, “Meclis son çalışma gününde, perşembe günü bir tezkere çıkardı. Tezkere Türkiye’nin ulusal güvenliğine dönük tehdit ve risklere karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiğinde hudut, şümul ve diğer konuları hükümetçe tayin edilecek biçimde yurt dışına gönderilmesini, yine bu hedefler doğrultusunda problem olduğu zaman yabancı silahlı kuvvetler unsurlarını da Türkiye de bulundurmasını öngörüyor ve bu konuda hükümetimize yetki veriyor. Tabii biz istemeyiz bu tezkereyi kullanmak, hayata geçirmeyi arzu etmeyiz ama eğer Türkiye’nin ulusal güvenliğine, bütünlüğüne dönük bir tehdit olursa da elbette o zaman Türkiye olarak gereği ne ise onu yapmak konusunda bizim tereddüdümüz olmaz. Esasında bu tezkere hem Türkiye’nin hem de hükümetimizin ulusal güvenliğimiz konusunda ortaya koyduğu hassasiyetin ortaya koyduğu somut bir göstergedir” dedi.

SURİYE’DEKİ DURUM

Suriye’de uzunca bir zamandır acı ve gözyaşının olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bir milyonu aşkın bir insan Türkiye’mize gelmiş durumda, bütün dünya Suriye’de yaşanan bu olaya kayıtsız kaldı. Destek vermesi gerekenler, gerektiği gibi bu sorunun çözümüne destek maalesef vermediler. Suriye’de olup bitenleri doğru bir şekilde analiz edip değerlendirme imkanını ya bulamadılar, yada analiz ettiler bu ortaya çıkan tablonun derinleşmesi onların işine yaradı. Hangisidir doğru olan, onu bilemiyoruz, zaman gösterecek ama gerçek şudur ki analizlerin hangisi olursa olsun ortaya çıkan felaket büyük. 200 bini aşkın insan öldü. Türkiye ta işin başından bu yana bütün dünyayı Suriye’de yanan yangına karşı uyardı, ’Gelin bu ateşi daha işin başında söndürelim’ dedi. Bu ateş sizi de yakar başkalarını da yakar, bu ateş herkese zarar verir dedi. Ama maalesef bu noktada gerekliği desteği bulamadık. Bu noktada sıkıntılar oldu. O sıkıntıları Türkiye’nin tek başına aşabilme imkanı yok. Uluslararası toplumun bir araya gelip bu noktada ortak tavır koyması lazımdır.

200 bin insan öldü, az değil. Dünya buna karşı seyirci kaldı. Kimyasal silah kullanıldı, buna karşı da seyirci kalındı. Bir sürü Esad rejimi tarafından vahşetler işlenmekte, buna da seyirci kalınmaktadır. Bu bayram günü bir kez daha ifade etmek isteriz ki, Suriye’de yaşanan zulüm Esad’ın zulmü olabilir ama bu zulmü sona erdirme noktasında güç ve kuvveti olup da hareket etmeyenler de üzerine düşeni yapmayanlar da bu zulümden hisse sahibidir, sorumludur, mesuliyeti vardır. Türkiye bu noktada kan ve gözyaşının durması için üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Türkiye insanı yaşatan bir anlayışı yaşatmak için üzerine düşeni yapan bir anlayışı her şeye rağmen hayata geçirmeyi başarmıştır ancak ülkemiz içerisinde hükümetimizin yaptığı bu konuları eleştiren insanlar da var. Siyasiler, muhalefet partileri var, gazeteciler var, başka çevreler var. Eleştirebilirler, eleştiri herkesin doğal bir hakkıdır ama eleştiri yaparken de insaflı olmak, objektif olmak, vicdanlı olmak, doğru olmak lazımdır. Eğer bunlar olursa eleştiri yapıcı olur ama sadece AK Parti hükümetini yıpratmak, zarar vermek için eleştiri yaparsanız o zaman sizin vicdanınızdan, objektifliğinizden kimse söz edemez.

’Suriye’de olan bitene karşı kılını kıpırdatma’ diyemezsiniz. Sınırın öte tarafındakiler komşumuz, amca çocukları bu yanda, dayı çocukları oyanda, akrabalarımız var, soydaşlarımız, dindaşlarımız, tarihdaşlarımız var. Bu kadar birlikte olmuşluğumuz var. Biz bu kadar birlikte olduğumuz insanlara arkamızı döneceğiz, olacak iş mi bu? Irak’ta da öyle, orada da aynı durum söz konusudur. Onun için Türkiye ve Türk hükümeti doğru olanı yapmıştır, doğru olanı yapmaya da bundan sonra devam edecektir. Hiç endişeniz olmasın, biz CHP’nin yaptığı kör siyasetin Türkiye’nin önünün görerek yürümesine engel olmasına asla izin vermedik, bundan sonra da izin vermeyeceğiz. Yolumuza milletimizin hukukunu gözeterek devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler