Adalet Bakanı suçlamalara cevap verdi

Adalet Bakanı Kenan İpek, Ankara'daki saldırıyla ilgili toplantıda gülümsediği tartışmalarına ilişkin, "Görev anlayışım ve görev ahlakım gereği ben bugüne kadar cevap vermedim ve vermeyi de düşünmüyorum" dedi.Adalet Bakanı Kenan İpek, Ankara Hakimevi'nde

Adalet Bakanı suçlamalara cevap verdi

Adalet Bakanı Kenan İpek, Ankara'daki saldırıyla ilgili toplantıda gülümsediği tartışmalarına ilişkin, "Görev anlayışım ve görev ahlakım gereği ben bugüne kadar cevap vermedim ve vermeyi de düşünmüyorum" dedi.

Adalet Bakanı Kenan İpek, Ankara Hakimevi'nde yargı muhabirleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan İpek, Cumhurbaşkanı'na hakaretten Avrupa'da ceza alan kaç kişi olduğunun sorulması üzerine, "Avrupa ülkelerinde devlet veya hükümet başkanlarının hangi ülkede kaç kişi eleştiri sınırlarını aşarak hakaret etti o rakamlar bende yok. Ben ülkemizdeki böyle bir düzenlemenin olduğunu belirttim. Bu dosyalar kovuşturma izni için bakanlığımıza geliyor. Arkadaşlar bunları tetkik ediyorlar. Gerçekten eleştiri sınırları içinde mi değil mi diye. Eğer sınırların dışındaysa bunu her kim yapıyorsa gazeteci de olsa politikacı da olsa, tabi ki yasaları uygulamak zorunda hakim ve savcılarımız" ifadelerini kullandı.

"HAKİMİN ÖNÜNE ÇIKACAK. BEKLEYELİM VERİLECEK KARARI"

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin gözaltına alınmasıyla ilgili soruya İpek, "Bir televizyon programında söylediği sözle ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımız mahkemeden bir talebi olmuş. Sulh Ceza Mahkemesi de bir karar vermiş. Hakimin önüne çıkacak. Bekleyelim verilecek kararı" yanıtını verdi.

Ankara patlamasıyla ilgili IŞİD'in üzerine yeterince gidilmediği ve güvenlik zafiyeti yönündeki haberlerin sorulması üzerine Bakan İpek, "Şu anda paylaşabileceğim şuanda başka bilgi yok. Gerçekten emniyet güçlerimiz ve istihbarat birimlerimiz terörle ilgili çok yoğun bir çalışma içerisinde. Çokta haksızlık etmemek lazım. Gerçekten bir ihmal varsa bu ortaya koyulacak" şeklinde konuştu.

"ASLA ANA MUHALEFET PARTİSİNİN GENEL BAŞKANIYLA SİYASİ POLEMİĞE GİRMEK İSTEMEM"

Ankara saldırısı sonrasında güvenlik toplantısı yapıldığını ve daha sonra olay yerine gittiklerini anlatan İpek, şunları kaydetti:

"Olay yerinden sonra o ana kadar toplanan bilgileri kamuoyuyla paylaşmak için basının önüne çıktık. Yanımda oturan İçişleri Bakanımız bir ay önce göreve atanan İstanbul Emniyet Müdürlüğünden bir bakan. Ben biliyorum ve şahidim ki yoğun bir şekilde çalışıyoruz terörle ilgili. Asla emeğini esirgemiyor. Ona karşı gelen "istifa edecek misiniz, düşünüyor musunuz" sorusu üzerine benim gösterdiğim refleks hala tartışma konusu. Hele hele ülkemizin ana muhalefet partisinin genel başkanı sürekli bunu gündeme getiriyor. Ben anayasa gereği görevlendirilmiş bir bakanım. Asla ana muhalefet partisinin genel başkanıyla siyasi polemiğe girmek istemem. Sayın Başbakanımız defalarca bu konuda açıklama yaptı. Benim söz söylememem lafım olmadığı anlamına gelmez. Benim görev anlayışım ve görev ahlakım gereği ben bugüne kadar cevap vermedim ve vermeyi de düşünmüyorum."

Terör olaylarıyla ilgili yayın yaparken hassas davranılması gerektiğine vurgu yapan Bakan İpek, "Bir gazetemizde yayınlanan o isimler sebebiyle çok önemli görülen bir fail firar etti. onunla beraber toplam 9 kişi aranıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset