Abdullah Gül'den gizli ziyaret

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün önce Van’a geldi, buradan da askeri helikopterle Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne geçti. Bölgeye yaptığı ziyareti gizli tutulan Cumhurbaşkanı Gül, askeri birlikleri ziyaret etti. Gül'e Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel

Abdullah Gül'den gizli ziyaret

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün önce Van’a geldi, buradan da askeri helikopterle Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne geçti. Bölgeye yaptığı ziyareti gizli tutulan Cumhurbaşkanı Gül, askeri birlikleri ziyaret etti. Gül'e Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül saat 11.00 sıralarında Van’a geldi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Van Ferit Melen Havalimanı’ndan helikopterlerin sürekli uçuş yaptıkları gözlemlenirken, özel hareket polisleri ve keskin nişancıların da geniş güvenlik önlemleri aldı. Cumhurbaşkanı Gül, havalaanından Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na geçti. Ancak, havaalanı ve Kolordu Komutanlığı önünde bekleyen basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi.

TÜMEN KOMUTANLIĞI’NA GELDİ
Cumhurbaşkanı Gül, saat 12.30’da ise Van’dan ayrılarak Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne gitti. Cumhurbaşkanı Gül’ü taşıyan askeri helikopter, 2’si polis, 5’i askeri 7 helikopterin eşliğinde 34’üncü Taktik Tümen Komutanlığı’na indi. Cumhurbaşkanı Gül’ün bulunduğu 34’üncü Taktik Tümen Komutanlığı önünde alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu Tümen Komutanlığı’na Hakkari Valisi Muammer Türker, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca Kaymakamları, bazı kurum amirleri ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de geldi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün Irak sınırı yakınındaki bölgede bulunan bazı askeri birlikleri de ziyaret edeceği, ayrıca 4 gün önce tamamlanan ve 7 gün süren Kato Dağı bölgesindeki operasyonlarda görev alan askerileri de tebrik ettiği belirtildi.

Hakkari ile Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi arasında bulunan Kato Dağı’da yürütülen operasyonu, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse yürüttü. Yapılan bu operasyonlarda, PKK’ya ait sığınaklar ortaya çıkarılırken, burada yapılan aramalarda ise çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirilmişti. Arazi arama tarama çalışmaları sırasında ise 2 PKK’lının da cesedi bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler