Abdullah Gül'den Erdoğan'a 'Çiftbaşlı' yanıtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, barikat tartışmasında ortaya çıkan 'Çiftbaşlı yönetim' tartışmalarına açıklık getirdi.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuyla ilgili ''Tabii yanlış anlamalara falan hiç gerek yok. Herkesin gayet dikkatli bir şekilde ne konuştuğumuz

Abdullah Gül'den Erdoğan'a 'Çiftbaşlı' yanıtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, barikat tartışmasında ortaya çıkan 'Çiftbaşlı yönetim' tartışmalarına açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuyla ilgili ''Tabii yanlış anlamalara falan hiç gerek yok. Herkesin gayet dikkatli bir şekilde ne konuştuğumuza bakması lazım. Önce tabii Cumhurbaşkanı olarak Cumhuriyet Bayramı'nın bütün ülkede nezih bir şekilde kutlanmasıyla ilgili yetkililerin dikkatini çekmemden daha doğal bir şey olmaz.
 
Ayrıca çift başlılık gibi bir şey de olmaz. Memleket idaresinde, ülke idaresinde çift başlılık doğru da değildir. Böyle bir şey zaten söz konusu da değildir. Anayasamız, mevcut kanunlarımız hepimizin yetki ve görevlerini, sorumluluklarını zaten açıkça belirtmiştir. Bu bakımdan hepimizin yanlış anlamalara fırsat vermemesi gerektiği kanaatindeyim' dedi.
 
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
 
Erdoğan, dünkü Almanya gezisi öncesinde bir gazetecinin ''Resepsiyonda 'Barikatı kaldırın talimatını ben vermedim' demiştiniz. Bu konuda Sayın Vali ile Sayın Cumhurbaşkanı'nın hafta sonunda yaptığı görüşmenin payı olduğu yönünde basına yansıyan değerlendirmeler var. Bunun payı olduğunu düşünüyor musunuz?'' sorusunu şöyle yanıtlamıştı:
 
''Benim o barikatların kaldırılmasıyla ilgili herhangi bir talimatımın olmadığı doğrudur. Ben böyle bir talimat vermedim. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Valime böyle bir talimat verdi mi vermedi mi, bu konudan da haberim yok ki ben Cumhurbaşkanımızın böyle bir talimat vereceğine de inanmıyorum.
 
Çünkü bu ülkeyi çift başlı bir yönetimle bugüne kadar getirmedik. Bundan sonra çift başlı bir yönetimle bu ülke bir yere varmaz. Eğer bu ülkede bir başkanlık sistemi arzu ediliyorsa ben bundan yanayım. Bir başkanlık sistemi gelir, o zaman bu adımları çok daha rahat atarız.
 
O zaman böyle bir sıkıntı olmaz ama bunun dışında kimin ne yapacağı bellidir. Dolayısıyla bir Başbakan olarak benim görevim bellidir, Sayın Cumhurbaşkanımızın da görev alanı bellidir. Kimse de böyle bir gayretin içerisine girerek durumdan vazife çıkarmasın.''
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset