Abdullah Gül'den açıklama

İstanbul Tarabya Meydan Camii’nde cuma namazı kılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.Irak'ın Uludere sınırına yakın kesiminde yaşanan olayla ilgili olarak Gül, “Maalesef evvelsi günkü olay çok talihsiz bir olay olmuştu

Abdullah Gül'den açıklama

İstanbul Tarabya Meydan Camii’nde cuma namazı kılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Irak'ın Uludere sınırına yakın kesiminde yaşanan olayla ilgili olarak Gül, “Maalesef evvelsi günkü olay çok talihsiz bir olay olmuştur. Gelen bütün bilgiler şunu göstermektedir ki, hayatını kaybedenler sivil vatandaşlarımızdır.

Bundan dolayı sivil-asker hepimizin üzüntüsü gerçekten büyüktür" diye konuştu. Olayla ilgili araştırma ve soruşturmaların bir şekilde yapılacağını söyleyen Gül, “Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Ailelerine başsağlığı diliyorum. Üzüntümüz gerçekten büyüktür ama kesinlikle arzu edilmeyen, hiçbir zaman düşünülmeyen böyle bir talihsiz, üzücü bir olayla karşı karşıya kalınmıştır" dedi.

HERKESİN ACISINI PAYLAŞIYORUM
Olaya yönelik eleştirileri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Gül, “Bunların hepsi takip ediliyor. Şu anda sıcağı sıcağına bir şey söylemek doğru değil. Ama konuyla ilgili aldığımız bilgiler, Başbakan'la yaptığımız görüşmeler, Genelkurmay’dan verilen bilgiler, Şırnak Valisi’nden verilen bilgiler çerçevesinde, hepimizin üzüntülü olduğunu ifade etmek isterim. Herkesin acısını paylaşıyorum" diye konuştu.

Emekli vekillerin maaşlarına yapılan düzenlemenin veto edilmesine yönelik soruyu yanıtsız bırakan Cumhurbaşkanı Gül, yeni yılla ilgili de, "Yeni yılda da hem milletimize, hem bütün insanlığa, sağlık, sıhhat, afiyet ve hep iyilikler diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset