Abdullah Gül Uludere'yi konuştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak'ın kendi içinde yaşadığı çok büyük sorunlar bulunduğunu belirterek, ''Bizim Irak ile ilgili ta başından beri tekrarladığımız bir husus var. Kendi halkıyla, komşularıyla barışık bir Irak istiyoruz.Eğer bir ülke kendi halkıy

Abdullah Gül Uludere'yi konuştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak'ın kendi içinde yaşadığı çok büyük sorunlar bulunduğunu belirterek, ''Bizim Irak ile ilgili ta başından beri tekrarladığımız bir husus var. Kendi halkıyla, komşularıyla barışık bir Irak istiyoruz.

Eğer bir ülke kendi halkıyla barışık olmazsa, bütün siyasi aktörler Irak'ın kaderiyle ilgili alınacak kararda hep devrede olmazlarsa, çok büyük bölünmüşlükler söz konusu olursa, o zaman o ülkenin enerjisi boşa gider. Maalesef, bugün böyle bir durum söz konusu konusu'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'de yayımlanan Wall Street Journal gazetesinin Uludere olaylarına ilişkin iddialarıyla ilgili, ''Bizim kendi açıklamamıza göre ilk bilgiler kendi kaynaklarımızdan. Daha sonra oradaki görüntüyü siz de çekebilirsiniz oda çekebilir. Onun için burada gereksiz bir polemiğe girmenin doğru olmadığı kanaatindeyim.

Orada bir olay var. Bir saniyelik bir olay değil. Orada bir yürüyüş var. Dolayısıyla orayı gözleyen herkes o fotoğrafı çekebilir. Dolayısıyla ilk bilgiler kendi imkanlarımızla temin edilmiş, daha sonra başka yerlerden de bu tip bilgiler gelmiş olabilir. Bunlar gayet normaldir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'de yayın yapan Wall Street Journal gazetesinin Uludere olaylarına ilişkin iddiasıyla ilgili, ''Bizim kendi milli kaynaklarımıza, kendi kaynaklarımıza önce güvenmemiz gerekir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak'ın Kuzeyi'ndeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile yaptığı görüşmeye ilişkin olarak, ''İstikrarsızlık bölgemizde bizim için en büyük tehdittir.

Onun için komşularımızdaki istikrara önem veririz. İstikrarın korunması önce o ülkeyi yönetenlere düşer. Tabi ki onların siyasi anlayışı ve herkesi kucaklaması... Irak gibi bu kadar büyük çalkantılardan sonra kendini yeniden imar eden inşa eden bu ülkede bugün karşılaşılan siyasi krizler üzücü tabiki. Bununla ilgili bilgiler verdi. Bizde görüşlerimizi paylaştık'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler