Abdullah Gül, Mekke'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 13-16 Ağustos'ta Mekke'de düzenlenecek 4. Olağanüstü İslam Zirvesi'ne katılmak üzere Suudi Arabistan'a gidecek.Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İİT Genel Sekreteri ve Suudi Arabistan'ın daveti

Abdullah Gül, Mekke'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 13-16 Ağustos'ta Mekke'de düzenlenecek 4. Olağanüstü İslam Zirvesi'ne katılmak üzere Suudi Arabistan'a gidecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İİT Genel Sekreteri ve Suudi Arabistan'ın daveti üzerine toplanacak olan 4. Olağanüstü İslam Zirvesi'nde başta Suriye, Filistin, Myanmar, Sudan ve Mali olmak üzere çeşitli Müslüman ülke ve toplumların yaşadıkları sorunların ele alınması, teşkilatın atabileceği somut adımların değerlendirilmesi öngörülüyor.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Mekke'de bulunacağı süre zarfında, İİT'ye üye ülkelerin devlet başkanlarıyla gerçekleştirileceği ikili görüşmelerde, güncel, bölgesel ve uluslararası konularda da görüş alışverişinde bulunacağı bildirildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) şartı uyarınca, Olağanüstü İslam Zirveleri, İslam aleminin çıkarlarının gerektirdiği durumlarda, İslam alemi için hayati öneme sahip konuları değerlendirmek ve teşkilat politikalarını düzenlemek amacıyla Bakanlar Konseyi'nin tavsiyesi veya üye devletlerin basit çoğunluğunun desteği alınmak kaydıyla bir üye devletin ve genel sekreterin girişimiyle düzenleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler