Abdullah Gül ile çoban ne konuştu

Cumhurbaşkanı Gül ile bir kaya üzerinde sohbet ederken görüntülenen çoban, Gül ile arasında geçen diyalogu anlattı.Cumhurbaşkanı Gül'ün, orada olduğuna bir türlü inanamayan Aydın, yaşadığı heyecandan dolayı isteğini iletememiş. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

Abdullah Gül ile çoban ne konuştu

Cumhurbaşkanı Gül ile bir kaya üzerinde sohbet ederken görüntülenen çoban, Gül ile arasında geçen diyalogu anlattı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, orada olduğuna bir türlü inanamayan Aydın, yaşadığı heyecandan dolayı isteğini iletememiş. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile aklına gelmeyecek yerde karşılaşan ve sohbet eden Mustafa Aydın, halen yaşadıklarının heyecanı içerisinde.

Erciyes Dağı'nın eteklerinde koyunlarını otlatmaya çıkaran Erkilet'in Kemer Köyü'nden olan Mustafa Aydın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü spor kıyafetler içerisinde görünce gözlerine inanamadığını söyledi. Sabahın erken saatlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Kayseri protokolüyle yürüyüş yaparken gördüğünü söyleyen Aydın, Cumhurbaşkanı Gül'e, 'Cumhurbaşkanım memleketinize hoş geldiniz'diye seslendiğini kaydetti. Kendisini Cumhurbaşkanına fark ettiren çoban, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daha sonra kendisinin yanına geldiğini ifade etti. 'Cumhurbaşkanımızı karşımda görünce ne yapacağımı şaşırdım' diyen üç çocuk babası Mustafa Aydın, azığını Cumhurbaşkanı ile paylaşmak istediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül'ün oldukça samimi olduğunu dile getiren Mustafa Aydın, "O günü hayatım boyunca unutmayacağım." diye konuştu.

Kendisini şanslı olarak nitelendiren çoban Mustafa Aydın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü suyun gözüne su içmeye davet ettiğini ve Cumhurbaşkanının kabul ettiğini belirtti. Birlikte suyun gözünden buz gibi su içtiklerini söyleyen Çoban Aydın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisine çocukları olup olmadığını sorduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül'e üç çocuğu olduğunu söyleyen çoban Aydın, 2001 yılına kadar kaynakçı olarak çalıştığını, daha sonra akrabalarının yanında çobanlık yapmaya başladığını ifade etti.

Mustafa Aydın, bir isteği olup olmadığını soran Cumhurbaşkanına isteğini heyecandan dolayı anlatamamış. Aydın, şöyle dedi: "Oğlum öğretmen, ben de dağlarda çobanlık yapıyorum. Oğlumun Pınarbaşı ilçesine ataması gerçekleştirildi. Eğer heycanlanmasaydım Cumhurbaşkanımızdan oğlumun Kayseri merkeze tayininin yapılmasını isteyecektim. Heyecanlandığım için bu isteğimi Cumhurbaşkanımıza ilemedim."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile çektirdiği fotoğrafın gazetelerin birinci sayfasını süslemesinden oldukça mutlu olduğunu dile getiren Mustafa Aydın, "Bu fotoğrafları ve gazeteleri ömrüm boyunca saklayacağım." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset