Abdullah Gül için bu formül uygulanacak!

AK Parti kulislerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan arasında "değişim" formülünün işletilmesi olasılığı dile getirilirken, Gül'ün partinin başına geçmesinin partide öne çıkan diğer isimler arasında küskünlük yaratma olasılığına da dikkat

Abdullah Gül için bu formül uygulanacak!

AK Parti kulislerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan arasında "değişim" formülünün işletilmesi olasılığı dile getirilirken, Gül'ün partinin başına geçmesinin partide öne çıkan diğer isimler arasında küskünlük yaratma olasılığına da dikkat çekiliyor. Buna karşılık, son demokratikleşme paketiyle getirilen siyasi partilerdeki "eşbaşkanlık" sisteminin Gül için de uygulanabileceği konuşuluyor.

Başbakan Erdoğan'ın halk oylamasıyla Cumhurbaşkanı seçilerek Köşk'e çıkması durumunda uygulanacak formüle göre Cumhurbaşkanı Gül, partinin başına geçecek. Bayburt modeli gibi bir formül ile milletvekili seçilerek Başbakanlık görevini üstlenecek. Gül, milletvekili olacağı için yeni Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilmesinde bir engel kalmayacak.

Gül'ün aynı zamanda partinin başına geçmesi için ise kongreye gidilmesi gerekiyor. Gül'ün, Erdoğan sonrası parti içi sorunları asgariye indirecek önemli bir isim olduğu belirtilmesine rağmen, Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin gibi isimlerin etkinliğinin azalmasıyla partide rahatsızlığa yol açılabileceği endişesi de dile getiriliyor. Bu rahatsızlığın da Gül Başbakanlığı üstlenirken, partinin bir başka önemli isme teslim edilmesiyle giderilebileceği ifade ediliyor. Mehmet Ali Şahin gibi bir ismin, ilk kongrede partinin genel başkanlığına getirilebileceği, böylelikle gruplaşma ve bazı isimlerin dışlanmasının önüne geçilebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset