Abdullah Gül görüntüyü izlemiş!

G.Kurmay'ın olumsuz cevabına rağmen ısrarla Yazıcıoğlu kasedini isteyen özel yetkili savcıya başka bir askeri radardan görüntü gönderildi.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sözleriyle tekrar gündeme gelen merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefat ettiği helikopter ka

Abdullah Gül görüntüyü izlemiş!

G.Kurmay'ın olumsuz cevabına rağmen ısrarla Yazıcıoğlu kasedini isteyen özel yetkili savcıya başka bir askeri radardan görüntü gönderildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sözleriyle tekrar gündeme gelen merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefat ettiği helikopter kazasında çok önemli gelişmeler yaşandı.

Olayın peşini bırakmayan BBP yönetimi, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yacızıoğlu ile kazada vefat eden Sivas il yöneticileri, gazeteci İsmail Güneş'in eşleri ve çocukları Malatya'ya giderek soruşturmayı sürdüren savcılarla görüştü.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile genel başkan yardımcıları da görüşmede hazır bulundu.

Soruşturmayı sürdüren Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan ve savcı Şeref Gürkan ile görüşen heyet 4 saat boyunca beklentilerini dile getirdiler.

RADAR GÖRÜNTÜLERİ GELDİ, İNCELENİYOR
Görüşmede savcılar gelinen noktayı aktarırken çok önemli bir detayı verdiler.

Kazanın olduğu sırada bölgede önemli hava hareketlerinin olduğu, bazı savaş uçaklarının helikopterin geçiş alanında uçuşlar yaptığı iddiaları ortaya atılırken, bu iddiaların doğruluğunu ya da yanlışlığını ortaya çıkartacak olan radar görüntülerinin ise silinmiş olması büyük şüphe çekmişti.

Malatya özel yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin radar kayıt taleplerine karşılık Genelkurmay Başkanlığı kayıtların ellerinde olmadığını belirterek olumsuz cevap vermişti.

Kazanın olduğu gün saat 15.03.02 ile 15.07.40 arasındaki 4 dakika 38 saniyelik bölüm, savcılığın yoğun çalışmaları sayesinde Malatya'ya ulaştı.

Kazaya yakın olan askeri radarda görüntülerin bulunmamasına rağmen savcılığın ısrarlı takibi sonucu başka bir askeri radara takılan 4 dakika 38 saniyelik yeni görüntü savcılık tarafından incelemeye alındı.

Savcılar, BBP heyetine radar kayıtlarındaki incelemenin henüz bitmediği, ancak bittikten sonra bir hava hareketenin olup olmadığına kanaat getireceklerini söylediler.

ÖNEMLİ BİR GELİŞME
BBP lideri Destici, merhum genel başkanın ailesi ile birlikte kazada vefat edenlerin yakınlarının bulunduğu heyetin savcıyla görüşmesinde, duygusal anların yaşandığını da ifade etti.

Savcılardan dosyanın tümüyle ilgili teferruatlı bilgi aldıklarını kaydeden Destici, savcılara yeni ulaşan radar görüntülerini önemsediklerini, bu görüntülerden bir sonuç çıkabileceğini belirtti.

Destici, "Savcılığa radarla ilgili görüntüler ulaşmış. Bu görüntüler incelenecek. Hava Kuvvetleri'nden gelmiş. Olayın olduğu yerdeki askeri radardan değil de başka bir yerden gelmiş. Savcılar radar araştırmasının zaman alacağını söylediler. Biz de işin takipçisi olacağız" dedi.

ÜMİDİMİ KAYBETMEDİM
Destici, olayın çözüleceğine ilişkin ümidini hiçbir zaman kaybetmediğini belirterek, "Bu olayın aydınlanması konusundaki ümidimi hiçbir zaman kaybetmedim. Bu olay aydınlanacak.

Ancak ben iddia etmiyorum, bu suikasttir, illa olay suikast şeklinde olmuştur demiyorum. Ancak şu bir gerçekki, arama kurtarma faaliyetleri tam bir fecaat. Kaza olsa bile çok ağır ihmaller olduğu ortada. Biz bu ihmali yapanların bulunmasını ve ona göre hareket edilmesini bekliyoruz. Arama kurtarma olayı ülkemiz adına facia. Bu olay sayın Cumhurbaşkanının, başbakanının, komutanların başına gelebilirdi. Herkesin başına gelebilirdi.

Ama bu olay gösterdiki eğer sukisat değilse, bilgi eksikliği, arama kurtarma eksikliği, alet eksikliği, koordinasyon eksikiliği çok büyük boyutta. Bu olay da geldi bizim genel başkanımızı buldu. Biz bunların araştırılıp gün yüzüne çıkartılmasını istiyoruz" dedi.

CİHAZI SÖKENLERİ TESPİT ETMİŞLER
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kamera görüntülerini izlediğinde enkazın başında bulunan bazı kişilerin helikopterin cihazlarını sökerken gördüğünü ve çok şaşırdığını ifade etmesi üzerine savcılarla görüşmek için randevu alan BBP heyeti, bu konuyu da savcılara sordu.

Destici, görüntülerdeki kişilerin kimliklerinin ve sıfatlarının savcılar tarafından öğrenildiğini, kendilerine de bilgi verildiğini, ancak soruşturmanın selameti açısından isimleri kamuoyu ile paylaşamadıklarını belirtti.

BBP lideri, olayla ilgili şüphelerini savcıyla bir kez daha paylaştıklarını belirterek, "Bizim savcılardan taleplerimiz oldu. Mesela kazanın olduğu bildirilen yerin zamanında aranmaması. Helikopterin nereye düştüğünü tespit etmişler ama başka yeri aramaları söylenmiş.

İfadelerinde sisliydi, buzluydu diyorlar ama yerini de biliyorlarmış. Enkaza ulaşıldığında genel başkanın yaralı olarak kurtulduğu yönündeki bilgi kirliliğinin araştırılmasını da bir kez daha özellikle istedik" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler