Abdullah Gül AK Parti'ye döndü mü?

Haber61 – Haber Merkezi – AK Parti’de bir süredir 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün partiye dönüp dönmeyeceği konuşuluyor. Konu ile alakalı dün açıklama yapan Gül, “Ak partinin içeride dışarıda yaptığı çok güzel hizmetleri arkadaşlarımızla yaptık. Bundan

Abdullah Gül AK Parti'ye döndü mü?

Haber61 – Haber Merkezi – AK Parti’de bir süredir 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün partiye dönüp dönmeyeceği konuşuluyor. Konu ile alakalı dün açıklama yapan Gül, “Ak partinin içeride dışarıda yaptığı çok güzel hizmetleri arkadaşlarımızla yaptık. Bundan sonra da birikimlerimi devletim, milletim, halkım için vermeye devam edeceğim. Bütün bunları kendime saklayacak halim yoktur. Bunlar için siyasetin içinde olmak gerekmiyor. Şimdi arkadaşlar sorumluluklar aldı devam ediyorlar. Onların başarısı millete hizmettir. Ben de yeri geldiğinde üzerime düşenleri, görüşlerimi, fikirlerimi paylaşarak yardımcı olmaya çalışırım. Ama söylemek istediğim şey bu tip sorulara daha önce nasıl cevap verdiysem bugün de öyledir. Dolayısıyla şu an aktif siyasetin içinde olmayacağım" şeklinde konuştu.

DAVUTOĞLU KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK

Gül’ün bu açıklamalarından sonra AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sayın Gül'ün AK Parti'ye gelişi konusunda herhangi bir ek açıklamaya dahi ihtiyaç yoktur. Sayın Gül, cumhurbaşkanlığı gibi bir zaruret dolayısıyla AK Parti'den istifa etmek durumunda kalmıştır ama her zaman manen de yaptığı katkılarla da AK Parti'nin içinde olmuştur. Şu anda da ne zaman kendileri takdir buyururlarsa her zaman AK Parti'nin kapıları da açıktır" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gül adaylığı için, “Adaylık konusu Abdullah Bey'in takdiridir. Politik, siyasi kararlar tabii ki Abdullah Bey'indir. Bana göre, böyle bir şey için vereceği karar güzel de olur, hayırlı da olur. İsabetli olur" ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset